Gelukkig is 2016 voorbij en kunnen we ons gaan richten op filmjaar 2017. Er zitten voornamelijk grote titels in mijn lijstje, maar mijn nummer 1 is juist een intieme drama. Hier mijn top 10 films waar ik naar uitkijk in 2017:

1. Manchester by the Sea
Met: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler
Release: 19 januari
Ik heb veel goede dingen gehoord over Kenneth Lonergans nieuwste film Manchester by the Sea. Veel van die goede dingen gaan over Casey Affleck, één van mijn favoriete acteurs. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar zijn acteerprestatie en om eerlijk te zijn: ik ben ook wel toe aan een goede jankfilm.

2. The Lego Batman Movie
Met: Will Arnett, Michael Cera, Rosario Dawson
Release: 8 februari
The Lego Movie was awesome! En dat was voor een deel te danken aan Batman die met zijn arrogantie en emo-ness de film stal. Dit jaar is de beste (Bat)man terug in zijn eigen film The Lego Batman Movie en ik kijk er nu al erg naar uit!

3. Guardians of the Galaxy Vol. 2
Met: Chris Pratt, Zoe Saldana, Kurt Russell
Release: 27 april
Guardians of the Galaxy is mijn favoriete film van 2014. Hoewel ik niet erg enthousiast werd van de Vol. 2 trailer (al is baby Groot wel heel cute!), moet ik toegeven dat ik dat ook niet werd van de trailer van het eerste deel. Dus hopelijk is deze sequel ook een vermakelijke zit!

4. Spider-Man: Homecoming
Met: Tom Holland, Marisa Tomei, Michael Keaton
Release: 6 juli
Ik had totaal geen behoefte aan weer een nieuwe Spider-Man film totdat ik Tom Holland als Spidey zag in Captain America: Civil War. Ik ben benieuwd of hij ook een film weet te dragen, al krijgt hij hier wel wat hulp van Robert Downey Jr.

5. Pitch Perfect 3
Met: Anna Kendrick, Anna Camp, Rebel Wilson
Release: 21 december
Pitch Perfect was mijn favoriete film van 2013. Hoewel ik niet erg enthousiast was over de sequel kijk ik toch wel uit naar de nieuwe avonturen van de Bella’s in dit derde en hopelijk laatste deel.

6. Alien: Covenant
Met: Michael Fassbender, Billy Crudup, James Franco
Release: 18 mei
Ik was niet erg lovend over Prometheus, maar de trailer van Alien: Covenant weet toch mijn interesse te wekken. Al is het misschien maar het idee (of hoop?) dat James Franco wordt aangevallen door een facehugger. Of iets anders…

7. Unforgettable
Met: Katherine Heigl, Rosario Dawson, Geoff Stults
Release: ?
Obsessed, The Boy Next Door, No Good Deed en nu Unforgettable. Allemaal films met zo’n foute jaren ’90 thriller vibe en daar hou ik wel van. Katherine Heigl verdient een comeback en hoewel Unforgettable dat niet voor haar zal betekenen, is het wel fijn om haar weer aan het werk te zien.

8. Wonder Woman
Met: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright
Release: 1 juni
Er valt niet veel goeds te zeggen over Batman v Superman: Dawn of Justice, maar Gal Gadot als Wonder Woman was zeker een lichtpuntje. Deze zomer is ze te zien in haar solofilm voordat ze zich ook nog eens bij Justice League voegt later dit jaar.

9. Baywatch
Met: Dwayne Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario
Release: 11 mei
Ik zeg niet dat deze film er goed uitziet, maar ik zie het als een vermakelijke zit voor in de zomer. En dankzij Dwayne Johnson zal dit waarschijnlijk ook een vermakelijke film worden.

10. Resident Evil: The Final Chapter
Met: Milla Jovovich, Ali Larter, Ruby Rose
Release: 26 januari
Ik heb tot nu toe alle Resident Evil films gezien dus dan kan ik The Final Chapter niet aan me voorbij laten gaan. Ook al ben ik deze franchise ondertussen wel een beetje zat.

En nog 5 andere films: Split, All I See is You, The Fate of the Furious, Despicable Me 3 en Kong: Skull Island

Welke films wil jij graag zien dit jaar?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

11 reacties

 1. Oeeew Baywatch: Some people are affraid of the darkness 🙂 Ik kijk heel erg uit naar Paterson en ook naar Manchester by the Sea. Ons lijstje volgt dit weekend.

  1. Haha ben benieuwd of ze de theme song erin gaan verwerken.

 2. Uiteraard de nieuwe Pirates en Star Wars. Daar kijk ik enorm naar uit hoewel ik ook benieuwd ben naar Skull Island, Alien Covenant en Spider-Man. Guardians wordt denk ik episch!

  1. Ik ben zelf een beetje Pirates moe, maar waarschijnlijk sleurt mijn zus me weer mee. Dat heeft ze de vorige delen ook gedaan. 😉

 3. Pirates, Alien Covenant, Logan, Skull Island, John Wick 2, etc…

  1. Mooie lijst. Ik heb de eerste John Wick nog niet gezien. :S

 4. Ik probeer niet al te ver vooruit te kijken en per maand te focussen op wat er uitkomt, maar wat staat er deze maand al veel moois te wachten:) Uiteraard denk ik dan aan Manchester by the Sea, maar vooral ook aan Brimstone, Silence en Moonlight. Van wat jij noemt, zie ik uiteraard uit naar Guardians en Spiderman. Met Resident: Evil heb ik niets, voor DC-films en Baywatch ben ik wat huiverig. Ik heb twee grote sf-mustsees: Alien:Covenant en Blade Runner 2049.

  1. Haha, ik snap het. Ik verwacht ook niet dat Baywatch goed is, maar soms heb ik wel zin in mindless entertainment. 😉

 5. 2017 belooft een topjaar te worden op vlak van film! Ik kijk vooral uit naar Dunkirk, Alien: Covenant, Blade Runner 2049, LEGO: Batman Movie, Wonder Woman en de nieuwe Star Wars. 🙂

  1. Ik hoop ook echt dat het goede films zijn en dat het niet weer een teleurstellend filmjaar wordt.

 6. […] zitten inmiddels in de tweede helft van het jaar en bijna alle films waar ik dit jaar naar uitkeek (+ 2 extra) zijn al uitgekomen. Favorieten tot nu toe zijn Guardians of the Galaxy Vol. 2, […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *