In Sublime zetten we een uitzonderlijke performance van een acteur of actrice in de spotlight. Deze performance kan van een film of serie zijn, maar hoeft geen recente performance te zijn. Vandaag zetten we Ellen Pompeo in de spotlight die in seizoen 12 van Grey’s Anatomy haar beste werk laat zien.

LET OP: spoilers voor de eerste 12 seizoenen van Grey’s Anatomy

Ellen Pompeo, 47, speelt al dertien seizoenen lang de hoofdrol in de nog steeds populaire ziekenhuis serie Grey’s Anatomy. Als Meredith Grey heeft ze al een hoop ellendige dingen meegemaakt: zo is ze bijna verdronken, was ze getuige van de zelfmoordpoging van haar moeder, hield ze een bom vast die later voor haar ogen in handen van Kyle Chandler is ontploft, kreeg ze een miskraam tijdens een schietpartij in het ziekenhuis en overleefde ze een vliegtuigongeluk waarbij haar zusje om het leven kwam. Pompeo is altijd goed, maar sinds het vertrek van Patrick Dempsey, die haar onscreen hubby Derek speelde, lijkt ze helemaal op te bloeien en levert ze haar beste werk af.

Seizoen 12
In seizoen 12 volgen we Meredith die aan haar nieuwe leven zonder Derek moet wennen. Dat gaat haar nog aardig af totdat ze in de aflevering “Guess Who’s Coming to Dinner” (#12.05) oog in oog komt te staan met de arts die deels verantwoordelijk is voor de dood van Derek. Pompeo weet zoveel te zeggen zonder ook maar een woord uit te spreken, maar ook haar uitbarsting tegen schoonzus Amelia is ijzersterk gespeeld. Een paar afleveringen later, in “The Sound of Silence” (#12.09), wordt Meredith aangevallen door een patiënt. Ze raakt ernstig gewond en haar kaak wordt vastgezet. Opnieuw kan ze niets zeggen, maar de angst en wanhoop van Meredith stroomt uit elke porie van haar lijf. Pompeo leverde dit seizoen een Emmy-waardige prestatie af en het is jammer dat haar acteerwerk niet meer gewaardeerd wordt.

Seizoen 13 van Grey’s Anatomy start vanavond om 20.30 op Net 5.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Leuke rubriek! Ik vond Ellen Pompeo ook altijd goed in Grey’s hoewel ik bij seizoen 8 ben afgehaakt.

    1. Thanks! Ik vergeet zelf deze rubriek steeds :S

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *