Über producer Ryan Murphy, o.a. van American Crime Story en American Horror Story, waagt zich nu aan een mini-serie over beruchte seriemoordenaar Jeffrey Dahmer.

Waar gaat Monster: The Jeffrey Dahmer Story over?
Het verhaal van Dahmer is al vaker verteld, waaronder in de 2002 film Dahmer met de toen nog onbekende Jeremy Renner in de titelrol. Deze Netflix serie gooit het over een andere boeg en focust zich op de slachtoffers. Daarnaast laat het zien hoe het incompetente politiewerk er lang voor heeft gezorgd dat Dahmer zijn gang kon gaan.

Beoordeling
Dat was een intense eerste aflevering! Ik heb nog nooit zo hard gehoopt dat iemand weg zou komen als ik dat hoopte voor Tracy (Shaun J. Brown), één van Dahmers slachtoffers. De hopeloosheid van de situatie wordt goed in beeld gebracht. Wanneer Brown heel effectief een traan over zijn wang laat rollen zakt de moed mij ook in de schoenen.

De populariteit van true crime is de afgelopen jaren flink gestegen. We krijgen de ergste misdaden voorgeschoteld en verslinden het net zo makkelijk als een Big Mac. Iemands ergste leed is onze entertainment geworden. Deze eerste aflevering brengt goed in perspectief dat het niet om alle sensatie rondom Dahmer gaat, maar om mensen. Slachtoffers als Tracy, maar ook Dahmers buurvrouw Glenda (een sterke Niecy Nash) die keer op keer wanhopig aan de bel trok maar nooit werd gehoord door de politie.

Emmy-winnaar Evan Peters (Mare of Easttown, American Horror Story) laat al jaren zien dat hij één van de beste acteurs van zijn generatie is. Ook hier is hij weer erg goed, angstaanjagend goed.

Conclusie
Laten we hopen dat Murphy en zijn collega’s het niveau van deze eerste aflevering weten vast te houden, dan is Monster: The Jeffrey Dahmer Story zeker een aanrader.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *