Sinds afgelopen vrijdag staat wekelijks een nieuwe aflevering van de serie Riverdale op Netflix. Benieuwd wat ik van deze nieuwe tienerserie vind? Lees dan verder!

Waar gaat Riverdale over?
Riverdale is gebaseerd op de populaire Amerikaanse Archie Comics, maar de serie geeft de avonturen van Archie en zijn vrienden een duister tintje. Tiener Jason Blossom verdwijnt in de zomer tijdens een boottochtje met bitchy tweelingzus Cheryl (Madelaine Petsch). Wanneer het nieuwe schooljaar begint, wil de populaire Cheryl het normale leven weer oppakken. Archie (KJ Apa) heeft tijdens de zomervakantie zijn liefde voor muziek ontdekt en een affaire gehad met zijn lerares. Buurmeisje en beste vriendin Betty (Lili Reinhart) is verliefd op Archie, maar durft dit niet te zeggen. Wanneer new girl in town Veronica (Camila Mendes) arriveert, probeert ze Betty te helpen om Archie voor zich te winnen, ook al heeft ze zelf ook wel interesse in hem. Outcast Jughead (Cole Sprouse) is bezig met een boek over de gebeurtenissen van afgelopen zomer. Niet lang daarna wordt het lichaam van Jason ontdekt. In een stadje waar iedereen een motief heeft: wie heeft Jason Blossom vermoord?

Beoordeling
Riverdale wordt omschreven als Teen Peaks, een kruising tussen cult klassieker Twin Peaks en Dawson’s Creek. Dat is eigenlijk wel een goede omschrijving, al zijn er sinds Twin Peaks natuurlijk wel meer series geweest met een centrale murder mysterie, zoals The Killing en Pretty Little Liars. Het mysterie is interessant en lijkt me een sterke rode draad voor de rest van het seizoen. De Dawson’s Creek vergelijking is ook duidelijk voor DC fans. Betty is girl next door Joey, Veronica is Jen de bad girl uit New York en Archie is een kruising tussen Dawson en Pacey, inclusief affaire met lerares. Toch weet Riverdale het plot eigen te maken door o.a. Betty en Veronica bevriend te laten worden. In één van de beste scènes van deze pilot verdedigt Veronica Betty wanneer Cheryl haar niet wil toelaten tot de cheerleading squad. Wat dat betreft doet Riverdale goed zijn best om de personages likeable te maken. Zelfs Cheryl, goed gespeeld door Madelaine Petsch, is een bitch you love to hate. Alleen Josie, ja die van de Pussycats, is tot nu toe niet erg sympathiek.

Met de casting zit het wel goed. Naast de bovengenoemde Petsch, maken ook Lili Reinhart en Camila Mendes indruk als Betty en Veronica. Verder is het goed om Cole Sprouse, die we nog kennen als het jongetje uit de film Big Daddy en als Ben Geller in Friends, na een vrij lange acteerpauze weer te zien. Jughead is tot nu toe één van mijn favoriete personages en ik ben benieuwd wat er is voorgevallen tussen hem en Archie. KJ Apa vind ik tot nu toe nog niet zo overtuigend als Archie en zijn faux rode haar ziet er niet goed uit. Luke Perry, Marisol Nichols, Lochlyn Munro en Mädchen Amick zijn leuk gecast als de ouders van de Riverdale tieners.

Wie heeft Jason vermoord?
Op dit moment weten we nog niet veel over Jason en waarom iemand hem dood wil hebben. Mrs. Cooper, de moeder van Betty, lijkt op dit moment de hoofdverdachte. Zij is nog steeds boos dat Jason het leven van haar dochter Polly heeft verziekt, al vindt Betty juist dat haar moeder dit heeft gedaan. Maar ook Cheryl kunnen we niet uitsluiten. Misschien was er wel twincest aan de gang en probeerde Cheryl dit uit wanhoop te stoppen door Jason te doden. We gaan het zien. Ik zou het wel jammer vinden als de killer niet iemand blijkt te zijn die we in de pilot hebben ontmoet.

Conclusie
Riverdale is nu al mijn nieuwe verslaving. Houd je van mysterie en teen drama dan moet je Riverdale zeker een kans geven.
Elke vrijdag staat er een nieuwe aflevering van Riverdale op Netflix.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

6 reacties

  1. Het is duidelijk: dit is onze nieuwe Netflix-verslaving!

  2. Het is bijna niet bij te benen met al die nieuwe content….sounds good!

    1. Ja, ze zijn aardig bezig daar bij Netflix. 🙂

  3. Hoor hier louter positieve verhalen over en daarom laat ik hem bewust links liggen totdat alle afleveringen direct beschikbaar zijn. Zeker voor een serie die draait om een mysterie vind ik het wel fijn dat ik niet iedere week hoef te wachten op een nieuwe episode. Het is namelijk ook niet zo dat ik niets meer te kijken heb 🙂

  4. […] met name door het acteerwerk van Drew Barrymore en Timothy Olyphant. Maar hey, gelukkig hebben we Riverdale […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *