poster-vacationRusty Griswold (Ed Helms) besluit met zijn vrouw Debbie (Christina Applegate) en zonen James (Skyler Gisondo) en Kevin (Steele Stebbins) zijn jeugdvakantie naar Walley World te recreëren om de familie dichter bij elkaar te brengen.

Beoordeling
John Francis Daley en Jonathan M. Goldstein hadden eerder succes als screenwriters van Horrible Bosses en Cloudy with a Chance of Meatballs 2. Naast dat ze verantwoordelijk zijn voor het scenario van Vacation, maken ze met deze “remake” ook hun regiedebuut. Wat ik kan waarderen aan deze Vacation is dat het geen totale kopie is, maar dat ze elementen nemen van het origineel. Het is een leuk idee dat Rusty nu met zijn gezin op vakantie gaat en dat zijn ouders Clark (Chevy Chase) en Ellen (Beverly D’Angelo) en zus Audrey (Leslie Mann) ook in het verhaal zijn verwerkt.

Ed Helms is een prima keuze voor de hoofdrol, al had ik liever Big Bang Theory-ster Johnny Galecki gezien in de rol, aangezien hij eerder Rusty speelde in Christmas Vacation en nu nog steeds succesvol is als acteur. Helms krijgt ook prima tegenspel van Christina Applegate, al vind ik Skyler Gisondo als oudste zoon van Rusty de scene stealer van het gezin. Vacation zit verder vol bijrolletjes van een hoop bekende gezichten. Zo komen onder andere Charlie Day, Michael Peña, Regina Hall, Ron Livingston en Norman Reedus voorbij, maar het is Chris Hemsworth die de aandacht trekt met zijn.. uh.. hamer.

Niet alle grappen zijn even geslaagd. De film begint met vrij puberale “humor” in een vliegtuig, maar gelukkig blijven Daley en Goldstein daar niet in hangen. Er zijn genoeg momenten dat ik ook heb kunnen lachen om Vacation.

rating-3halfstars

Tags: , , , , , ,

12 Comments

 1. De protagonisten (m)

  22 januari 2016 at 08:40

  Ik hou van puberale humor 🙂 Snel kijken dus. De ‘echte’ Vacation vond ik destijds in ieder geval briljant.

  1. Gwen

   24 januari 2016 at 20:10

   Haha nou dan zal je je wel vermaken met deze nieuwe Vacation. 🙂

 2. Renzo - Filmportaal

  22 januari 2016 at 09:13

  Leuke recensie! Vond de film zelf op sommige punten heel leuk, maar op andere momenten echt zeer belabberd. Lekker thuis op de bank met chips, bier en vriend(inn)en. Dan is hij het leukst!

  1. Gwen

   24 januari 2016 at 20:11

   Thanks! Ja, zo had ik het ook gekeken, lekker lui op de bank! 😀

 3. […] Be Cool, Sodapop – Review: Vacation (2015) Cinefille.nl – Waarom Star Wars eigenlijk best tof is Filmtakers – Creed recensie Miss Movie – Gotham is terug! Sweet Movies – Creed recensie […]

 4. Jacqueline

  23 januari 2016 at 11:44

  Ik had slechter verwacht, dus misschien maar eens een keertje kijken. Al is het maar voor de halfnaakte Chris Hemsworth 😉

  1. Gwen

   24 januari 2016 at 20:11

   Dat is een goede reden om te kijken! 😀

 5. Riinyosa81

  23 januari 2016 at 21:45

  Prima verteerbare comedy die zeker wel haar momenten kent. Ik ging helemaal stuk op het gedeelte waarin moederlief de stormbaan neemt bij het studentenhuis.

  1. Gwen

   24 januari 2016 at 20:12

   Hahaha ja dat was een grappige scène! 🙂

 6. Nostra

  25 januari 2016 at 09:36

  Ik had hier echt lage verwachtingen van, maar hij wist me uiteindelijk toch te positief te verrassen.

  1. Gwen

   28 januari 2016 at 21:41

   Ja, dat had ik ook. 🙂

 7. […] over als echte mensen en dat was al voordat Sheila een zombie werd! Gelukkig doen Liv Hewson en Vacation scène stealer Skyler Gisondo het een stuk beter als tienerdochter Abby en buurjongen Eric. Al […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *