TV, TV, TV

Bedankt, Negan: ik ben klaar met The Walking Dead

Dit artikel bevat spoilers voor The Walking Dead seizoen 7 première “The Day Will Come When You Won’t Be”.

thewalkingdead004Mijn ergste The Walking Dead nachtmerrie is werkelijkheid geworden: (mijn favoriete personage) Glenn is dood. Zoals ik in april jl. al schreef in mijn artikel ‘Wie is er volgens jou dood door Negan‘ had ik het vermoeden dat Abraham het slachtoffer van Negan zou worden. Hoewel ik het wel sneu vond dat Abraham daadwerkelijk een onfortuinlijke ontmoeting had met honkbalknuppel Lucille, was ik opgelucht dat Glenn niet het slachtoffer was geworden. En toen ging Glenn alsnog dood! Goed, deze klap kwam iets minder hard aan dan toen ik dacht dat Glenn vorig seizoen dood was, maar leuk vind ik het nog steeds niet!

Om eerlijk te zijn ben ik al een tijdje mijn interesse aan het verliezen in The Walking Dead. Seizoen 5, toen onze vrienden zich in Alexandria bevonden, vond ik best saai. Ook seizoen 6 wist mij niet heel erg te boeien met de introductie van Dwight en the Saviors, Jesus en de Hilltop community en Morgan en zijn ‘all life is precious’ mentaliteit. Dan was er natuurlijk ook nog dumpster gate 2015 en Carols mental breakdown. Ik mis Rambo Carol…

Onlangs schreef ik al dat ik eigenlijk niet zo uitkeek naar het nieuwe seizoen en dat als we Glenn zouden verliezen dat ik wel klaar zou zijn met de serie. Ik ben Negan nu al zat, Dwight hoef ik ook niet meer te zien en ik heb al helemaal geen interesse in Ezekiel en zijn tijger(!). Natuurlijk ben ik nog wel enigszins benieuwd hoe het verder zal gaan met Rick en Carl en onze overige vrienden, maar must see TV is The Walking Dead niet meer voor mij. Ik laat de komende afleveringen lekker aan mij voorbij gaan en zal het seizoen wel een keer bingen als het op Netflix verschijnt.

Rest in peace, Glenn! Je had een beter einde verdiend, zoals Tyreese en Bob die ook kregen.
twd-glennmaggie

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

3 reacties

 1. Ik snap je wel, Gwen. Ik heb ook altijd een haat/liefdesverhouding met deze serie gehad. Ik heb nu 6 seizoenen gezien, waar ik er meer dan de helft zwak van vond. Ik begrijp dus zeker dat iedereen zo zijn eigen frustraties met deze serie heeft, of heeft gehad.

  Voor mij persoonlijk is de dood van Glenn een van de betere dingen die de serie in lange tijd heeft gedaan. Hoe vaak kon hij nou de dood ontlopen? Daarbij vond ik dumpster gate een van de slechtste dingen die ik in lange tijd op televisie heb gezien. Ik vind dat zo een wending die alleen fans die een serie met hand en tand verdedigen, zullen goed praten.

  Als de serie nog enige geloofwaardigheid wou hebben, moest Glenn (of een ander hoofdpersonage) wel Lucille ontmoeten. Ik ben dus helemaal on board voor Glenn’s aftocht. Zelf heb ik ook zo mij bedenkingen voor S7. Ik hoop op dit moment alleen dat het beter wordt dan S7.

  1. Als Glenn dood moest dan had ik liever gehad dat hij vorig seizoen was gegaan. Door dumpster gate had zijn dood nu minder impact, ook doordat hij zijn comic dood nu moest delen met Abraham. Wat mij betreft erg slecht geschreven allemaal.

   Ik haak (voorlopig) af. Als seizoen 7 beter wordt dan 6 dan hoor ik het wel, Meneer. 😉

 2. […] artikelen: • 31 dagen horror • Bedankt Negan, ik ben klaar met The Walking Dead • Scream Halloween special + seizoen 3 • Dutch X-mas Con 17 en 18 december in de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *