31dagen-houseofwaxOktober is horror maand hier op Be Cool, Sodapop! Elke dag staat een andere horrorfilm in de spotlight die het bekijken waard is. Sommige films zijn cheesy fun, andere films juist weer eng, grappig of spannend. Leuk voor Halloween of op een andere dag!

Film van dag #28: House of Wax (2005)
Met: Elisha Cuthbert, Chad Michael Murray, Jared Padalecki
Regisseur: Jaume Collet-Serra

Het verhaal
Wanneer hun auto tijdens een rit pech krijgt, komen zes studenten in een spookachtig stadje in the middle of nowhere terecht. Hun nieuwsgierigheid krijgt de overhand wanneer ze geïntrigeerd raken door het macabere wassenbeeldenmuseum.

houseofwaxWat is er aan de hand?
Een psycho killer maakt wassen beelden van mensen. Yay?

Waarom een aanrader?
‘On May 6th…See Paris Die!’ Zo werd House of Wax destijds gepromoot. Maar Paris Hilton doet het niet eens zo slecht hoor in deze losse remake van de Vincent Price klassieker. De film is vrij mean spirited vergeleken met een hoop andere films die deze maand voorbij zijn gekomen, maar de frisse jonge cast maakt een hoop goed.

Voor wie?
Voor de horror fan die van old school horror in een nieuw jasje houdt of van Gilmore Girls-mannen Jared Padalecki en Chad Michael Murray.

Waar?
House of Wax is verkrijgbaar op dvd.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. Aardig filmpje en inderdaad… Paris Hilton doet het nog geen eens zo slecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *