Dit artikel bevat spoilers voor The Walking Dead aflevering “Thank You” (#6.03).

thewalkingdead603-glennInmiddels is het alweer twee weken geleden dat we zagen hoe Glenn misschien wel of misschien ook niet aan zijn einde kwam. In eerste instantie dacht ik dat hij dood was en ik heb me hier zeker wel een dag behoorlijk chagrijnig over gevoeld, omdat Glenn mijn favoriete personage is. Wanneer er sprake is van rouw, schijn je door 5 fases heen te gaan. Ik had het gevoel dat de meeste mensen vast zaten in de eerste fase van ontkenning, want overal om me heen hoorde ik mensen denken dat Glenn niet dood is.

Maar hoe kan Glenn niet dood zijn? Ja, het lijkt er inderdaad op dat Alexandria sukkel Nicholas boven op Glenn is gevallen en dat de walkers zijn ingewanden eten. Dus misschien leeft Glenn inderdaad nog, maar hoe kan hij levend uit deze situatie ontsnappen zonder dat hij gebeten wordt? Misschien lukt het hem inderdaad om onder die vuilniscontainer te kruipen, maar lukt dit zonder dat geen enkele walker in zijn been bijt? Misschien overleeft Glenn deze situatie wel, maar zal hij uiteindelijk aan zijn verwondingen sterven. En dat is ook niet cool, show!

thewalkingdead-credits001Helaas weten we nog steeds niet wat er met Glenn is gebeurd. Vorige week zagen we een aflevering die draaide om Morgan, een kaasmaker en een geit, maar geen Glenn. Wat mij en heel veel anderen opviel is dat de naam van Steven Yeun, die Glenn speelt in de serie, uit de credits is verwijderd. En dit vind ik wel heel verdacht. Zonder dat we ook maar een definitief antwoord hebben gekregen over het lot van Glenn, is Yeun al verwijderd uit de credits. Acteurs als Sarah Wayne Callies en Emily Kinney zijn ook niet meteen uit de credits verwijderd na het overlijden van hun personages. Nee, Kinney was nog steeds een series regular toen Beth als een hallucinatie verscheen toen Tyreese op sterven lag.

thewalkingdead-creditsnoglennDe naam van Yeun is verwijderd in de aflevering “Here’s Not Here” (#6.04)

Glenn gaan we in een bepaalde vorm nog terugzien. Dit heeft The Walking Dead showrunner Scott M. Gimple al toegezegd. Dus waarom al Yeun uit de credits verwijderen? Al zou Glenn als walker te zien zijn dan verdient Yeun nog steeds zijn naam in de credits. Het lijkt of Gimple een spelletje probeert te spelen met het publiek en ik ken die spelletjes, want ik heb Buffy the Vampire Slayer gekeken. Joss Whedon was in het zesde seizoen zo gemeen om Amber Benson, ofwel Tara, aan de opening credits toe te voegen, voor het eerst sinds haar verschijning in seizoen 4. En in diezelfde aflevering ging Tara dood. Een trucje om de shock value te vergroten.

Door dit hele mysterieuze gedoe rondom de dood van Glenn geloof ik ook niet meer dat Glenn dood is. Ik hoop ook dat hij niet dood is, want hij is mijn favoriete personage. Ondanks alles wat er is gebeurd, had Glenn nog een goed hart. Daarom gaf hij keer op keer Nicholas nog een kans. Laat dit niet tot zijn dood leiden, show! Maar ik zou het wel zeer onwaarschijnlijk vinden als hij uit deze zeer lastige situatie weet te ontsnappen en weet te overleven.

Denk jij dat Glenn dood is?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

8 reacties

 1. Ik zat 2 afleveringen ook vol disbelief te kijken naar de desbetreffende episode en dacht ook alleen maar; hoe kan hij hier ooit nog uit ontsnappen? Bij mij landde het idee nog niet echt dat hij dood zou kunnen zijn maar als dit wel een final goodbye (van Glenn als mens) was dan was het wel een behoorlijk ondermaats afscheid van één van de meest geliefde personages.

  1. Goed verwoord. Ik ben het met je eens. Het zou wel heel treurig zijn als dit het afscheid was van Glenn (en Yeun).

   1. Mijn take hierop weet je eigenlijk al, maar Glenn is dus niet dead. Ik denk wel dat hij dit seizoen sowieso niet overleeft, maar dat zal wel pas in de tweede seizoenshelft dan gebeuren. Hoewel Jeffrey Dean Morgan is net gecast als Negan, een schurk. In de comics heeft Negan een hele grote hand in de dood van Glenn. Dus volgend seizoen zou ook het eindstation kunnen zijn.

    1. Als Glenn dit hele gedoe weet te overleven dan denk ik niet dat hij dood zal gaan door Negan, zoals in de comics. Ik denk dat ze voor de shock value één van de andere regulars doden, zoals Morgan of Maggie.

 2. Glenn is niet dood als je net de aflevering had gezien hoorde je aan het einde de stem van Glenn die riep Help!

  1. Ik ben er niet van overtuigd dat het de stem van Glenn was. Ik vond het niet klinken als zijn stem, maar misschien hebben ze dat expres gedaan, zodat de kijkers blijven speculeren. Ik dacht in eerste instantie wel aan Glenn en toen aan die man die de motor van Daryl had gestolen.

   Bedankt voor je reactie! 🙂

 3. […] is in the Kingdom bevindt) zijn de reden dat ik nog kijk. Maar om eerlijk te zijn, als we Glenn na dumpster gate 2015 alsnog gaan verliezen ben ik er eigenlijk wel klaar mee. Hopelijk heb ik het mis en zorgen de […]

 4. […] toen ging Glenn alsnog dood! Goed, deze klap kwam iets minder hard aan dan toen ik dacht dat Glenn vorig seizoen dood was, maar leuk vind ik het nog steeds […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *