poster-thepyramidEen team van archeologen ontdekt een driezijdige piramide die begraven ligt onder de Egyptische woestijn. Wanneer ze de piramide betreden, raken ze al snel verdwaald. Daarnaast worden ze ook nog eens opgejaagd door iets.

Beoordeling
The Pyramid is op zichzelf al geen goede horrorfilm, maar het helpt ook niet dat het vergelijkbare As Above, So Below in hetzelfde jaar werd uitgebracht. As Above is de betere film van de twee en tijdens het kijken van The Pyramid zat ik de twee films steeds te vergelijken. Eigenlijk is The Pyramid op alle vlakken een slechtere film. De special effects zijn zo slecht en wanneer je het, laten we het voor gemak ‘monster’ noemen, van dichtbij ziet is het bijna lachwekkend. Ook het beklemmende sfeertje van As Above, maar bijvoorbeeld ook van The Descent ontbreekt hier en dat is juist zo belangrijk voor films met een setting als deze. Het acteerwerk is slecht, met name van Christa Nicola die Sunni speelt. Wat heeft Denis O’Hare, die altijd goed speelt in American Horror Story, bezield om in deze film mee te spelen?

Conclusie
The Pyramid is op zich wel het bekijken waard als je zorgt dat je lage verwachtingen hebt en je van dit subgenre houdt. Anders zou ik As Above, So Below (nog een keer) kijken.

rating-2stars


The Pyramid is te bekijken via Videoland.com en iTunes.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

5 reacties

  1. OMG de cover ziet er al zo verschrikkelijk uit. Dit klinkt niet als een film die ik graag zou kijken en na jouw review al helemaal niet meer.

  2. Wat een horrorverhaal 😛 Ik sla ‘m over 😉

  3. @Riinyosa81 en @Paul: Heel verstandig, mannen! 😉

  4. Horror sla ik sowieso al over, dus met deze recensie helemaal 😉

  5. […] goed weet neer te zetten. Maaruh, verwar deze film alsjeblieft niet met het enigszins vergelijkbare The Pyramid, want die film is echt niet de moeite […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *