Happy Valentine’s Day! Ik hou romantische komedies, maar ik heb het gevoel dat er de afgelopen jaren nog maar weinig goede romcoms worden gemaakt. Gelukkig zijn er genoeg romcoms die na meerdere malen kijken nog steeds leuk zijn! Hier mijn top 5 (exclusief tienerkomedies):

1) My Best Friend’s Wedding (1997)
mybestfriendswedding001Met: Julia Roberts, Dermot Mulroney, Cameron Diaz
Julianne (Roberts) en Michael (Mulroney) zijn exen en elkaars beste vrienden. Wanneer Michael vertelt dat hij gaat trouwen met Kimmy (Diaz), realiseert Julianne dat zij nog gevoelens voor hem heeft en probeert ze hem terug te winnen.

2) While You Were Sleeping (1995)
whileyouweresleeping001Met: Sandra Bullock, Bill Pullman, Peter Gallagher
De eenzame Lucy (Bullock) redt het leven van Peter (Gallagher), op wie zij al een tijdje verliefd is. Hij ligt in een coma en door een misverstand denkt zijn familie dat Lucy zijn verloofde is. Wanneer zij Jack (Pullman), de broer van Peter, ontmoet, krijgt zij gevoelens voor hem.

3) Notting Hill (1999)
nottinghill001Met: Hugh Grant, Julia Roberts, Rhys Ifans
Britse boekwinkel eigenaar William (Hugh Grant) valt voor America’s sweetheart, actrice Anna Scott (Roberts). Wat valt er nog meer te zeggen over deze perfect gecaste klassieker?

4) 13 Going on 30 (2004)
13goingon30-001Met: Jennifer Garner, Mark Ruffalo, Judy Greer
Nadat ze is vernederd op haar 13e verjaardag wenst Jenna dat ze 30 kon zijn. Wanneer Jenna (nu Garner) ontwaakt is ze 30 en succesvol, maar niet meer bevriend met haar beste vriend Matt (Ruffalo). Ze besluit hem op te zoeken en hoewel hij al een relatie heeft, blijkt er toch nog een klik te zijn.

5) Sleepless in Seattle (1993)
sleeplessinseattle002Met: Tom Hanks, Meg Ryan, Bill Pullman
Na het overlijden van zijn vrouw verhuist Sam (Hanks) met zijn zoontje Jonah naar Seattle. Na 1,5 jaar vindt Jonah dat zijn vader op zoek moet gaan naar een nieuwe vrouw. Hij overtuigt Sam zijn verhaal te doen op de radio en zijn verhaal wordt gehoord door allerlei vrouwen die voor hem vallen, waaronder de al verloofde Annie (Ryan).

En 5 andere romantische komedies die ook leuk zijn: Serendipity (2001), 50 First Dates (2004), One Fine Day (1996), How To Lose a Guy in 10 Days (2003) en A Lot Like Love (2005).

Welke romcoms zijn jouw favorieten?

Tags: , , , ,

2 Comments

 1. Nostra

  15 februari 2015 at 19:57

  Geen When Harry Met Sally in het rijtje? Dat is toch wel de klassieker in het genre naar mijn mening. Verder is de Koreaanse film My Sassy Girl (niet de Amerikaanse remake) een aanrader.

  1. Gwen

   16 februari 2015 at 10:08

   When Harry Met Sally is zeker een klassieker, alleen vind ik de film zelf niet leuk :S De originele My Sassy Girl heb ik niet gezien, maar de remake vond ik leuk. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *