Review: The Boy Next Door (2015)

poster-theboynextdoorClaire (Jennifer Lopez) denkt aan scheiden nadat haar man vreemd is gegaan. Zij raakt gecharmeerd van haar knappe jonge buurman Noah (Ryan Guzman, Step Up All In). Op een kwetsbaar moment kan zij hem niet meer weerstaan, maar al snel blijkt Noah veel gevaarlijker te zijn dan zij ooit had verwacht.

Beoordeling
The Boy Next Door doet denken aan de erotische thrillers uit de jaren ’90. Ooit een populair subgenre die tegenwoordig vergeten lijkt door filmmakers. Hierdoor voelt The Boy Next Door relatief fris aan in het huidige filmlandschap vol superhelden en films gebaseerd op young adult novels. Aan de andere kant biedt The Boy Next Door zelf weinig nieuws. Storend vond ik dit eigenlijk niet. Ik heb me prima vermaakt met deze goedkope thriller die dankzij Jennifer Lopez naar een hoger niveau wordt getild. Ik ben geen fan van deze actrice, maar zij weet op een overtuigende manier de film te verkopen. Onderschat haar acteerprestatie niet, want in handen van een slechte actrice had deze film zoveel slechter kunnen zijn. En slecht is The Boy Next Door niet.

Aan de nog vrij onbekende Ryan Guzman de taak om de charmante, maar gevaarlijke Noah neer te zetten. Hij speelt redelijk, al mist hij de ervaring (of talent?) om dit echt op een overtuigende manier te kunnen doen, waardoor hij als een standaard ‘movie psycho’ overkomt. Bijrollen van John Corbett en Kristin Chenoweth zijn verder prima.

Conclusie
The Boy Next Door is een vermakelijke film met een prima Jennifer Lopez. Alleen niet zo origineel.

rating-3stars

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *