poster-thecollectionThe Collection is het vervolg op The Collector uit 2009. Aan het eind van het eerste deel zagen we hoe antiheld Arkin (Josh Stewart, Dirt) door the collector ontvoerd werd. In het tweede deel weet hij te ontsnappen, maar wordt hij gedwongen om terug te keren naar de schuilplaats van de gestoorde verzamelaar. The collector heeft namelijk de dochter (Emma Fitzpatrick) van een rijke man ontvoerd en Arkin moet hem als enige overlevende zien te helpen.

Beoordeling
The Collector vond ik één van de betere horrorfilms van de afgelopen jaren. Het intieme kat-en-muisspel dat werd gespeeld door Arkin en the collector werd uitstekend in beeld gebracht. De spanning die Arkin voelde was bij mij ook goed te voelen. Zoals vaak met sequels het geval is, is ook hier The Collection grootser qua opzet. En dat is jammer, want zo gaat ook een deel van de spanning verloren. Niet dat dit deel niet spannend is, maar het lijkt wel meer op een standaard horrorfilm. Denk minder kat-en-muisspel en meer 10 little Indians.

Arkin blijft een fantastische final girl guy. Dat hij een antiheld is, maakt hem juist interessant. En ondanks zijn gebreken, blijf je hopen dat hij alles overleeft. Horror is dol op final girls en The Collection probeert helaas een beetje die route op te gaan met Elena. Maar deze films zijn juist op hun best wanneer het draait om Arkin en zijn relatie met the collector. Met dank aan een sterke rol van Josh Stewart natuurlijk.

Conclusie
The Collection is wat mij betreft net als The Collector (4/5) een aanrader.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] Collection (2012) | RECENSIE Het verhaal: The Collection is het vervolg op The Collector uit 2009. Aan het eind van het eerste […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *