Review: Room (2015)

poster-roomDe 5-jarige Jack (Jacob Tremblay) en zijn liefhebbende moeder Joy (Brie Larson) zitten al jaren opgesloten in een kleine kamer. Jack weet niet beter en denkt dat dit het normale leven is. Op een dag bedenkt Joy een plan om te ontsnappen en daar heeft ze Jacks hulp voor nodig.

Beoordeling
Het verhaal van Room klinkt helaas bekend. Tegenwoordig horen we te vaak verschrikkelijke verhalen over jonge vrouwen die jarenlang gevangen worden gehouden en in sommige gevallen ook nog eens een kind krijgen van hun ontvoerder. Room doet niet alleen denken aan deze verhalen, maar besteedt ook aandacht aan de veerkracht van de slachtoffers, in dit geval van Joy en haar zoontje, en de impact van zo’n groot trauma op hun levens. Hoe pak je je leven weer op na zoiets ingrijpend? De film weet dit op uitstekende wijze weer te geven.

Brie Larson zag ik eerder in films als Scott Pilgrim vs the World en Don Jon, maar liet geen blijvende indruk achter. In Room daarentegen is ze echt fantastisch en wat mij betreft heeft ze die Oscar ook echt verdiend. De jonge Jacob Tremblay vond ik ook heel overtuigend spelen en had van mij ook een Oscar-nominatie mogen krijgen. Bijrollen van Joan Allen en William H. Macy zijn prima.

Conclusie
Room is een aangrijpend drama met fantastisch acteerwerk van Brie Larson en Jacob Tremblay.

rating-4stars

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *