Nu de Saw franchise weer tot leven wordt gewekt met de aankondiging van Saw 8, vind ik het tijd dat een andere horror franchise ook weer een nieuw deel aflevert: Final Destination. Toegegeven, Final Destination 5 bracht de hele franchise op een briljante manier full circle dus nog een sequel is niet nodig. Na The Final Destination, ofwel deel 4, vond ik het ook wel genoeg geweest, maar met deel 5 hebben de makers zich creatief herpakt en leverden ze één van de beste delen van de franchise af.

fd1-001Mijn liefde voor de Final Destination films begon in 2000 met de release van de eerste FD film die ik toentertijd volgens mij 2x in de bios heb gezien. Voor 15-jarige Gwen was horror + Devon Sawa + Seann William Scott = must see. Vervolgens leverde New Line Cinema om de drie jaar netjes een nieuwe Final Destination af (met uitzondering van deel 5 die twee jaar na deel 4 kwam) en voor elk deel zat ik weer braaf in de bioscoop. Met mijn zus, die overigens niet altijd even blij met me is als het om dit soort dingen gaat.

fd5-001Inmiddels is het alweer 5 jaar geleden dat Final Destination 5 is uitgebracht en ik mis het om om de zoveel jaar een FD film in de bios te kijken. Ik kan bijv. de Saw of The Purge films waarderen, maar zijn ze echt fun om te kijken? Nee, dat niet. Ik heb geen enkele Saw film in de bios gezien. Wat mij betreft zijn de FD films echt de popcorn films onder de horror films van de afgelopen 16 jaar. Lekker lachen om de morbide humor en over the top deaths en ook een beetje schrikken. Niet in de zin van ‘oh wat eng’, maar ‘OMG wat voor verschrikkelijke dood hebben ze nu weer bedacht’. Zeker in FD5 bouwden ze de spanning goed op met de uitgebreide death scènes die op 80 verschillende manieren slecht konden aflopen, denk bijv. aan die turn scène!

Dus kom op, New Line Cinema! Er zit nog leven in deze franchise! FD5 bracht na The Final Destination het meeste geld op, wereldwijd $157 miljoen, dus er valt nog meer winst te behalen. Vergeet alleen niet de mannen achter deel 5 in te huren. Thanks!

Wat is jouw favoriete Final Destination film?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

3 Reacties

  1. Hahaha ik ben ook voor. Ik hou niet van horror, maar Final Destination kan ik meer dan waarderen. Ik heb er denk ik twee in de bios gezien en was zeer gefascineerd. Waar kan ik jouw petitie tekenen? 😉

    1. Ik had niet verwacht dat jij de Final Destination films kan waarderen! Misschien moet ik toch maar die petitie starten 😉

  2. […] • Voor het eerst alleen naar de bios! • The Woods is een nieuw Blair Witch film! • Top 6 favoriete opening credit sequences • Het wordt tijd voor Final Destination 6 • Scream: teveel Eli en Zoe in “Let the […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *