Een goede opening credits sequence. Voor sommige filmkijkers misschien niet zo belangrijk, maar ik waardeer het wanneer filmmakers aandacht besteden aan het maken van een creatieve opening credits sequence. Het geeft een film of filmbelevenis soms net iets extra’s en ik weeg het altijd mee in mijn beoordeling van een film.

Hier mijn top 6 favoriete opening credits sequences:

6. Dead Man on Campus (1998)
Ik <3 de morbide humor van de Dead Man on Campus opening credits en de bijbehorende Golden Years cover door Marilyn Manson.

5. Right At Your Door (2006)
Less is more dachten de makers van de Right At Your Door opening. De credits vormen een plattegrondje van een wijk wat goed past bij de setting van de film.

4. Vacancy (2007)
Ik heb nog steeds geen Hitchcock film gezien (I KNOW!), maar elke keer als ik deze Vacancy opening credits zie, komt er maar één woord in me op: Hitchcockian.

3. Final Destination 5 (2011)
Deze opening credits sequence is een cadeautje voor Final Destination fans. Welke verwijzingen naar de eerdere films herken jij?

2. X-Men Origins: Wolverine (2009)
Beste stuk van X-Men Origins: Wolverine? De opening credits sequence waarin we Logan en Victor zien vechten in verschillende oorlogen. Prachtig geschoten! Daarna ging het helaas downhill.

1. Deadpool (2016)
Deadpool met in de hoofdrollen God’s Perfect Idiot en A Hot Chick. En dan ook nog het gebruik van Angel of the Morning maakt het extra hilarisch. Briljant gedaan!

Wat is jouw favoriete opening credits sequence?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

9 reacties

 1. Een aantal kende ik er nog niet, leuke keuzes!

  1. Heb je zelf een favoriete opening credits sequence?

 2. Deadpool is erg vet!
  Maar de openingssequence die ik toch nog steeds het meest indrukwekkend vind is die van Se7en.

  1. Die van Seven is ook een goede keuze idd.

 3. Haha ja die van Deadpool vond ik ook heel goed gedaan! 🙂

  1. Ja ik hou wel van die humor. 😀

 4. Steven Seagal – Out For Justice

  Hands DOWN!

  1. Deze ken ik niet, maar I’ll take your word for it. 😉

 5. […] • Voor het eerst alleen naar de bios! • The Woods is een nieuw Blair Witch film! • Top 6 favoriete opening credit sequences • Het wordt tijd voor Final Destination 6 • Scream: teveel Eli en Zoe in “Let the […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *