Review: Escape Room (2017)

Het is Tylers (Evan Williams) 30e verjaardag en zijn vriendin Christen (Elisabeth Hower) neemt hem mee naar een escape room met dodelijke gevolgen.

Beoordeling
Ik wist al dat Escape Room geen goede film zou worden, maar ik hoopte dat het op z’n minst entertaining zou zijn. Helaas, het is gewoon een slechte film en één van de slechtste die ik dit jaar heb gezien. Ik snap werkelijk niet dat Escape Room een bioscoop release heeft gekregen, want het oogt echt als een direct to dvd release.

Het begint al slecht. Tijdens de opening credits horen we dat er een game gespeeld wordt, maar we krijgen het niet eens te zien. In plaats daarvan zien we minutenlang een auto die door de stad rijdt. Ik vraag me serieus af of ze niet genoeg budget hadden om het in beeld te brengen, want dit is gewoon crappy filmmaking. Vervolgens ontmoeten we een vreselijk onsympathieke vriendengroep bestaande uit de lamest people ooit. Ze gaan naar een escape room waar Christen 1000 dollar(!) per persoon(!!) voor heeft betaald. What the hell, Christen?! Geld teveel ofzo? Al snel komen de vrienden erachter dat het geen onschuldig spelletje is en gaan ze één voor één de pijp uit.

Wat kan ik nog meer zeggen? Het script is slecht. De dialogen zijn amateuristisch dat je het de acteurs bijna niet kwalijk kan nemen dat ze slecht spelen. Helaas is het echt pijnlijk om naar ze te kijken. Het einde is te abrupt en waarom moet Elisabeth Hower de halve film naakt in beeld verschijnen? Wat voegt dat in hemelsnaam toe? Geef dat arme kind gewoon kleding.

Conclusie
Je kan beter een escape room gaan spelen dan naar Escape Room de film gaan.

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *