31 dagen horror: The Ruins (2008)

31dagen-theruinsOktober is horror maand hier op Be Cool, Sodapop! Elke dag staat een andere horrorfilm in de spotlight die het bekijken waard is. Sommige films zijn cheesy fun, andere films juist weer eng, grappig of spannend. Leuk voor Halloween of op een andere dag!

Film van dag #24: The Ruins (2008)
Met: Jonathan Tucker, Jena Malone, Shawn Ashmore, Laura Ramsey en Joe Anderson
Regisseur: Carter Smith

Het verhaal
“Four Americans on vacations don’t just disappear!” zegt Jeff (Jonathan Tucker) in The Ruins. Samen met zijn vriendin Amy (Jena Malone), haar beste vriendin Stacy (Laura Ramsey) en haar vriend Eric (Shawn Ashmore) is Jeff op vakantie in Mexico. Ze ontmoeten Duitser Matthias (Joe Anderson) die op zoek is naar zijn broer Heinrich, laatst gezien bij een archeologische opgraving bij een Maya tempel. De vrienden besluiten met Matthias mee te gaan de jungle in om nog iets van de omgeving te zien voor ze weer naar huis gaan. Eenmaal bij de tempel aangekomen, mogen ze niet meer weg van de lokale bevolking.

theruinsWat is er aan de hand?
The Ruins is heel anders dan de andere 30 horrorfilms die deze maand voorbij komen. Er zit geen gemaskerde man achter de vrienden aan en er is ook niets bovennatuurlijks aan de hand. Nee, in The Ruins schuilt het gevaar in de vleesetende planten die op en in de tempel groeien. Ik weet het, dit klinkt belachelijk, maar toch zorgen die planten voor een aantal disturbing momenten.

Waarom een aanrader?
The Ruins is gebaseerd op de bestseller van Scott B. Smith die ook het script van de film schreef. Ja, er zitten vleesetende planten in, maar de film moet het vooral van de psychologische horror die de jongeren ervaren. Met name actrice Laura Ramsey blinkt uit als de knappe Stacy die geobsedeerd raakt door de planten die als parasieten haar lichaam binnendringen. Maar ook Jonathan Tucker, Shawn Ashmore en Joe Anderson spelen goede rollen.

Voor wie?
Voor de (casual) horror fan die niet van slashers houdt of zin heeft in totaal iets anders.

Waar?
The Ruins is verkrijgbaar op dvd.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *