American Sniper kreeg afgelopen weekend een wide release in Amerika en bracht $90.2 miljoen op! Zo’n opening is ongeveer gelijk aan het opening weekend succes van verschillende superhelden films van al bestaande franchises als X: Men Days of Future Past ($90.8 miljoen) en Captain America: The Winter Soldier ($95 miljoen). Sniper bezorgt Bradley Cooper en Clint Eastwood hun hoog opening ooit, als je Guardians of the Galaxy voor Cooper niet meetelt, omdat hij zijn stem alleen leent aan de film.
americansniper002Ik twijfelde of American Sniper überhaupt een nominatie zou scoren voor Best Picture, omdat de film niet één van de frontrunners voor de prijs was. Toch heeft Sniper de nominatie voor Best Picture te pakken en heeft Cooper een nominatie gekregen voor Beste Acteur voor zijn rol als Chris Kyle, de dodelijkste scherpschutter uit de Amerikaanse geschiedenis. In eerste instantie schatte ik hun kansen niet hoog in voor de winst, maar na het overweldigende box office succes (die vast een boost heeft gekregen door de Oscar nominaties) lijken de kansen voor Sniper groter te worden. Er hangt nu veel buzz om de film en de Academy is altijd wel gevoelig voor dit soort oorlogfilms. Zo won The Hurt Locker in 2010 de Oscar voor Best Picture. Al gaat het waarschijnlijk wel moeilijk worden om Boyhood te verslaan. In mijn ogen is die film ontzettend overrated, maar het is wel het soort film project waar de Academy dol op is.

Bradley Cooper is voor het derde achtereenvolgende jaar genomineerd voor een Oscar na nominaties (maar geen winst) voor de David O. Russell films Silver Linings Playbook en American Hustle. Ze zeggen driemaal is scheepsrecht, maar Cooper heeft grote concurrenten in de vorm van Michael Keaton voor Birdman en Eddie Redmayne voor The Theory of Everything. De winst lijkt ver weg, maar ik denk dat de buzz die om American Sniper hangt zeker zijn kansen zal vergroten.

Bron: boxofficemojo.com

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *