In het weekend van 28 en 29 maart vindt de allereerste (en hopelijk niet laatste) editie van Dutch Comic Con plaats in de Jaarbeurs in Utrecht! Ik heb mijn kaartje al gekocht en zal zaterdag aanwezig zijn. Ik zal foto’s maken en natuurlijk een verslag posten hier op Be Cool, Sodapop!

Wat is Dutch Comic Con?
In Amerika is de San Diego Comic Con razend populair! Ieder jaar komen filmmaatschappijen hun genre films promoten, zijn er celebs aanwezig voor signeersessies en kan je o.a. allerlei stripboeken en fantasy, sci-fi en horror gerelateerde dingen kopen. Nederland heeft nu ook een eigen comic conventie: Dutch Comic Con! Omdat dit Nederland is en het de eerste editie is van Dutch Comic Con, is het natuurlijk niet zo grootschalig. Maar je kan wel tegen betaling op de foto met bekende acteurs, teveel geld uitgeven op de beursvloer aan leuke merchandise en de film Horns van Alexandre Aja bekijken!

Special guests
Dutch Comic Con heeft een aantal aardig bekende namen weten te strikken voor hun eerste editie, onder andere Giancarlo Esposito (Breaking Bad, Once Upon a Time), Costas Mandylor (Saw franchise), Michael Cudlitz (The Walking Dead), Caity Lotz (Arrow, The Pact), Julian Glover (Game of Thrones) en Ernie Hudson (Ghostbusters). Ook cosplayers en tekenaars zullen aanwezig zijn.

Tegen betaling kan je met de bovengenoemde acteurs op de foto en/of een handtekening krijgen. Ik hoor dat mensen het belachelijk vinden dat je hier (zoveel) voor moet betalen, maar dit is niet alleen bij Dutch Comic Con zo. Bij allerlei conventies moet je betalen voor een foto en handtekening. Bekijk de volledige gastenlijst hier inclusief de prijzen.

horns001Horns
Heb je Horns met Daniel Radcliffe gemist in de bios? Dutch Comic Con vertoont driemaal per dag deze uitstekende horror/fantasy film van Alexandre Aja. Radcliffe speelt Ig Perrish die wordt verdacht van de moord op zijn vriendin en jeugdliefde Merrin (Juno Temple). Hij blijft ontkennen dat hij het niet heeft gedaan en is vastbesloten om de echte dader te vinden. Op een dag wordt hij wakker met hoorns die uit zijn hoofd groeien.

Om Horns te bekijken is geen extra kaartje nodig.

Tickets
Tickets zijn te koop op de site van Dutch Comic Con! Hier zijn de prijzen:

• Tot en met 27 maart 2015: dagkaart € 17,50 , weekend kaart € 30,00.
• Op 28 en 29 maart 2015: dagkaart € 20,- , weekend kaart € 35,00.

Bekijk de site van Dutch Comic Con voor meer informatie, o.a. over de aanwezige dealers.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

6 reacties

 1. Ook ik ga op zaterdag met vrouwlief naar Dutch Comic Con. Het is al veel te lang geleden dat er een dergelijke conventie (Berkel Enschot!) heeft plaatsgevonden. Heb er zin in!

  1. Leuk! En hoe lang geleden was die conventie in Berkel Enschot? Denk niet dat ik er van gehoord had toentertijd.

   1. De bekendste editie was de 3e in 2007 met grote namen als Dwight Schultz en Dirk Benedict (Murdock en Face van The A-Team), Michael Biehn en William Forsythe. Ook andere jaren aan goede gasten geen gebrek gehad: David Carradine, Ray Park, Jeremy Bulloch en Robert Englund bijvoorbeeld.

    Maar ineens hield het op en is Dutch Comic Con weer het eerste echte grote evenement sinds lange tijd. Overigens, mocht je een horrorliefhebber zijn dan kan ik je ook Weekend of Horrors aanraden. Is wel over de grens in Oberhausen maar ook veel grote namen.

    1. Ik had wel gehoord dat Robert Englund op een conventie in NL was geweest, maar wist niet dat het die was. Jammer dat ik die had gemist als Elm Street fan!

     Ik wilde vorige jaar naar Weekend of Horrors gaan, maar het kwam niet goed uit helaas. Misschien dit jaar! 🙂

 2. Wat leuk dat je ook gaat! Kan ik je eindelijk stalken, haha.

  1. Misschien ga ik jou wel stalken hoor! :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *