thewalkingdead004Vorige week heb ik geen recap van The Walking Dead gepost. Ik had geen tijd om er één te schrijven nadat ik de aflevering had gezien en toen ik eenmaal wel weer tijd had, was ik vergeten wat er allemaal was gebeurd. Maar in het kort: Team Rick neemt een leap of faith en volgt Aaron naar de Alexandria Safe Zone.

“Remember” (#5.12) | Remember hoe Rick eruit zag zonder baard? Nee, ik ook niet! Maar in de aflevering van deze week zien we toch echt weer eens een baardloze Rick. Voordat het zover is, start “Remember” waar “The Distance” (#5.11) vorige week was geëindigd: voor de ingang van de Alexandria Safe Zone. Voordat Team Rick Alexandria binnenstapt, schrikken ze van een geluid. Geen zorgen! Daryl heeft een buideldier gedood en ziet er een maaltijd in. Binnen stelt Deanna zich voor. Vroeger was ze een politicus en nu is ze de leider van de Safe Zone. Ze wil iedereen apart spreken en het gesprek filmen in het kader van transparantie. Ze start, natuurlijk, met Rick. Gedurende de aflevering zien we de gesprekken van meerdere personages, waaronder Daryl met zijn buideldier in hand en Carol die doet alsof ze een hulpeloze huisvrouw is en geen bad ass killer. Hilarisch!

thewalkingdead512-002Home sweet home? | Team Rick krijgt twee grote huizen toegewezen, maar voordat ze de Safe Zone verder in mogen, moeten ze hun wapens afstaan. Carol doet dit op een hilarische manier, alsof ze niet weet hoe ze met wapens om moet gaan. Hoewel hij skeptisch is over de hele situatie, zegt Rick geen nee tegen een douche in zijn nieuwe huis. Ook zijn vieze baard gaat eraf! Alexandria bewoner Jessie klopt aan met spullen en biedt aan om Rick een knipbeurt te geven wat hij accepteert. Tegen bedtijd ziet iedereen er opgefrist uit, behalve Daryl. En wie heeft er meer een douche nodig dan Daryl?! Team Rick besluit de eerste nacht samen in één huis te slapen. Deanna komt nog even langs en vertelt dat ze banen heeft voor iedereen. Rick en Michonne weten nog niet welke banen, maar dat volgt nog.

thewalkingdead512-001Normal again | Carl – die op Axl van The Middle begint te lijken – ontmoet leeftijdsgenoten Ron, Mikey en Enid. De jongens nodigen Carl uit om met ze te gamen. Carl lijkt kortsluiting te krijgen wanneer hij dit verzoek hoort, omdat hij gewend is om zijn vrije tijd te besteden aan walkers doden en overleven. Enid houdt zich afzijdig en Carl hoort van de anderen dat zij ook nieuw is. Carl vertelt zijn vader later dat hij de mensen van Alexandria aardig vindt, maar zwak. En hij wil niet zwak worden. ’s Nachts blijken zowel Rick als Michonne niet te kunnen slapen en dat terwijl Michonne zo positief is over de Safe Zone. Rick besluit te gaan wandelen en komt de creepy man van Jessie tegen die hem verwelkomt. Uh oh, dit klinkt niet goed, maar Rick is wel wat gewend.

Into the woods | De volgende dag gaat Rick het bos in op zoek naar de gun die hij had verstopt, maar zijn gun is gone. Toevallig komt hij Carl tegen die Enid aan het volgen was nadat zij over de muur was geklommen. Vader en zoon Grimes maken een aantal walkers af en keren terug naar Alexandria. Ondertussen zijn Glenn, Tara en Noah aan het werk gezet. Samen met Aidan, de zoon van Deanna, en een andere Alexandria sukkel gaan ze de omgeving verkennen. Altijd handig om iemand die mank loopt (Noah) te kiezen voor zulke missies! Aidan en andere sukkel nemen het een walker kwalijk dat die één van hun buddies heeft gedood en proberen hem te vangen wat bijna tot Tara’s dood leidt. Glenn is not amused.

thewalkingdead512-003Terug in Alexandria | Aidan gaat lopen zeuren bij zijn moeder terwijl Glenn zijn uiterste best doet om kalm te blijven. Wanneer Aidan fysiek uithaalt naar Glenn, ontwijkt Glenn gemakkelijk zijn klap om hem vervolgens net zo makkelijk te vloeren. Daryl springt bovenop die andere gast. Deanna laat vervolgens aan haar mensen weten dat Rick en de anderen nu ook bij hun community horen en dat ze allemaal gelijk zijn aan elkaar. Michonne en Rick krijgen hun baan te horen: constable (politieagent?). En Deanna bedankt Glenn nog even dat hij haar zoon heeft geslagen wat natuurlijk een beetje vreemd is. Probeert ze Team Rick te manipuleren? ’s Avonds vertelt Rick aan Daryl en Carol dat ze ervoor gaan zorgen dat de Alexandria Safe Zone in hun voordeel werkt. Als het de andere bewoners niet lukt, nou dan vindt Rick dat zijn team Alexandria maar over moeten nemen. The end.

Wat vond jij van deze aflevering? Denk je dat de Alexandria Safe Zone inderdaad safe is?

Image credit: screencapped.net

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *