Net gestart in Amerika en nu al in Nederland: The Following. In deze crime serie speelt Kevin Bacon voormalig FBI-agent Ryan Hardy. In 2003 wist hij seriemoordenaar Joe Carroll (James Purefoy, Resident Evil) op te pakken, nadat hij 14 studentes had vermoord. Nu Carroll ontsnapt is uit de gevangenis, vraagt de FBI of Hardy mee wilt werken als consultant. Maar Hardy is niet meer dezelfde man die Carroll toentertijd had opgepakt. Hij was zelf gewond geraakt en hij lijkt het nog moeilijk te hebben met de gebeurtenissen uit het verleden.

Carroll gaat achter zijn laatste slachtoffer (Maggie Grace, Taken) aan, die jaren geleden haar meerdere verwondingen wist te overleven. Hardy komt er al snel achter dat Carroll er niet alleen voor staat. Hij heeft meerdere volgers die hem maar al te graag helpen met zijn zieke plannen.

The Following ging vorige week met veel succes in première in Amerika. De serie is bedacht door Kevin Williamson, de man achter de Scream films (behalve deel 3), The Vampire Diaries en Dawson’s Creek. Naast Kevin Bacon en James Purefoy, zijn ook Shawn Ashmore (X-Men), Nico Tortorella (Scream 4) en Natalie Zea (Dirty Sexy Money) te zien.

In Nederland gaat de spannende serie morgen, dinsdag 29 januari, om 21.30 in première op SBS6. Ga jij ook kijken?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *