Ik hou van films en woon in Rotterdam. Toch was ik nooit eerder naar het International Film Festival Rotterdam (IFFR) geweest. Afgelopen woensdag ging ik na werk met collega’s naar Pathé voor mijn eerste kennismaking met het IFFR. We hadden kaartjes voor Disappearing Landscape, een film over migratie van een Servische filmmaker die woonachtig is in Singapore. En die film bestond weer uit 3 losse verhalen.

Helaas was Disappearing Landscape voor mij geen goede introductie voor het festival. Wat was ik blij dat de film maar 70 minuten duurde! Ging de film over migratie? Oh, want dat haalde ik er zelf niet uit. Naar mijn gevoel ging de hele film nergens over. Het waren eindeloze shots die aan elkaar geplakt waren. En sommige shots waren best mooi, dat geef ik toe. Maar in het tweede verhaal zien we veels te lang hoe auto’s door een tunnel rijden. Is dit artistiek? Blijkbaar. Maar ook heel saai. Ik had beter mijn 11 euro kunnen uitgeven aan Django Unchained of Zero Dark Thirty. Jammer.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *