In Sublime zetten we een uitzonderlijke performance van een acteur of actrice in de spotlight. Deze performance kan van een film of serie zijn, maar hoeft geen recente performance te zijn. In de allereerste Sublime zetten we The Walking Dead acteur Lawrence Gilliard Jr. in het zonnetje.

*LET OP: SPOILERS VOOR THE WALKING DEAD 5X03*

Afgelopen maandag namen we afscheid van Bob Stookey (Gilliard Jr.) in The Walking Dead aflevering “Four Walls and a Roof” (#5.03). Eén aflevering eerder, in “Strangers”, zagen we hoe een emotionele Bob werd ontvoerd door Gareth (Andrew J. West) en de overgebleven Termites. Bob ontwaakt bij een kampvuur: één been minder en omgeven door kannibalen die zijn been op zitten te eten! In “Four Walls and a Roof” is het Bob die het laatst lacht. Hij is eerder gebeten door een Walker en de Termites zitten zijn ’tainted meat’ te eten! Lawrence Gilliard Jr. glundert maniakaal wanneer hij zijn geheim verklapt. Hij zet een man neer die zich erbij neergelegd lijkt te hebben dat hij zal sterven, maar blij is dat hij zijn tormentors nog één naaistreek heeft kunnen leveren. Zie onderstaande video:

“Four Walls and a Roof” is een mooie swan song voor Gilliard Jr. Veel personages gaan dood in The Walking Dead, maar niet iedereen krijgt een mooi afscheid. De Termites droppen Bob af bij de kerk waar Rick en de anderen verblijven. Bob, de eeuwige optimist, probeert zijn geliefde Sasha (Sonequa Martin-Green) te troosten terwijl hij op zijn sterfbed ligt. Het is prachtig subtiel spel van Gilliard Jr., maar ik had ook niet anders verwacht. Hij levert al sinds zijn debuut in seizoen 4 sterk werk af.

Ik ga Bob missen en ik dank Lawrence Gilliard Jr. voor zijn sublieme prestatie. Hopelijk is The Walking Dead een mooie opstap voor hem geweest voor nog betere projecten.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *