Insidious, van Saw-masterminds James Wan en Leigh Whannell, is één van de meest succesvolle horrorfilms van de afgelopen jaren en ook Chapter 2 was een succes. Niet gek dat er nu een derde deel in de maak is, simpelweg Insidious: Chapter 3 genaamd. Wan was verantwoordelijk voor de regie van de eerste twee delen en nu is het Whannell die plaats neemt in de regiestoel. Dit derde deel is een prequel en speelt zich dus af voor de gebeurtenissen uit de originele Insidious. We moeten het dit keer doen zonder Patrick Wilson en Rose Byrne, maar dat is niet erg, want Dermot Mulroney speelt nu één van de hoofdrollen en hij is altijd een fijne toevoeging aan een cast.

In Chapter 3 zien we hoe Elise Rainier (Lin Shaye uit de voorgaande delen) haar krachten gebruikt om een tienermeisje (Stefanie Scott, A.N.T. Farm) te helpen wanneer zij wordt lastig gevallen door een gevaarlijke bovennatuurlijke entiteit.

Ik ben niet zo’n liefhebber van de Insidious films, al kunnen de meeste mensen in mijn omgeving het eerste deel wel waarderen. Het verhaal spreekt mij niet erg aan, waardoor ik Chapter 2 maar aan me voorbij heb laten gaan. Het derde deel ziet er wel aardig uit, al is het misschien alleen maar omdat Dermot Mulroney er in zit en Stefanie Scott sympathiek oogt.

Insidious: Chapter 3 draait vanaf 18 juni 2015 in de Nederlandse bioscopen.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Ik vind het geweldige horrorfilms! Ook het tweede deel stelde mij zeker niet teleur en ik ben benieuwd wat zij van deel 3 gaan maken 🙂

    1. Misschien moet ik het tweede deel toch maar een kans geven! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *