MTV is bezig het met ontwikkelen van een televisie serie gebaseerd op de Scream films. Woah, dat klinkt als een slechte 1 april grap, maar het is helaas echt waar. Volgens TVLine.com gaat het om een wekelijkse serie die geproduceerd wordt door Tony DiSanto en Liz Gately, de mensen verantwoordelijk voor MTV-shows als The Hills en Paris Hilton’s My New BFF. Alle hoop die je net nog had dat het misschien toch iets ging worden, is nu weg, right?

Ik ben een groot fan van de Scream films, maar ik zit hier totaal niet op te wachten. Als blijkt dat originele schrijver Kevin Williamson en regisseur Wes Craven er nog iets mee te maken hebben dan zal ik het een kans geven. Maar dit lijkt niet het geval te zijn. Williamson is druk bezig met The Vampire Diaries en zijn nieuwe Kevin Bacon serie The Following. Craven is alweer 72 en heeft vast wat beters te doen. En waar zijn The Weinsteins in dit verhaal? Bezitten zij niet de rechten van de Scream franchise?

Misschien als dit nieuws 10 jaar eerder was gekomen na het einde van de trilogy, dan had het nog iets kunnen worden. Maar inmiddels is het 15 jaar na de release van Scream (december 1996) en is Scream niet meer zo populair als de films waren eind jaren ’90 en begin 2000. Kijk maar naar Scream 4. Ik denk dat alle fans erg hadden gehoopt dat de film een groot succes zou worden, maar dat succes is uitgebleven. De film bracht in zijn opening weekend in Amerika maar $18 miljoen op, had geen “legs” zoals ze dat zo mooi zeggen en eindigde met een opbrengt van $38 miljoen. Goed, wereldwijd is dat nog $97 miljoen geworden. Maar vergelijk het met Scream 3, die het minst wereldwijd heeft opgebracht van de originele 3 films en dat deel bracht $161 miljoen op!

Die tieners van toen zijn net als ik nu volwassen. Scream is voor de huidige generatie een oude horror film, zoals wij misschien over de originele Friday the 13th dachten. Die gaan niet naar de bioscoop om een deel 4 van die oude horror franchise te kijken. Maar gaan ze dan wel Scream de serie kijken? Hoe moet dit gaan werken? Ik zie het alleen werken (en met werken bedoel ik vanuit een MTV perspectief en niet mijn visie) als ze de films in serie vorm gaan rebooten en het vervolgens een Harper’s Island-achtige serie van zo’n 13 afleveringen wordt waarin elke aflevering iemand wordt afgeslacht door Ghostface. En ik vond Harper’s Island een goede serie, maar surprise, dat was ook geen succes!

Ik ben erg benieuwd hoe dit verhaal afloopt. Op dit moment zijn ze nog opzoek naar een schrijver om de pilot te schrijven. Misschien komt het hele project niet eens van de grond. Fingers crossed!

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *