TV, TV, TV

Scream: over “Psycho” (#2.02)

Het tweede seizoen van de MTV/Netflix serie Scream is begonnen en de komende weken zal ik na elke aflevering mijn gedachtes met jullie delen over de gebeurtenissen uit die aflevering. Vandaag hebben we het over de tweede aflevering genaamd “Psycho”.

Mystery man bij de creepy boerderij
De aflevering gaat meteen verder waar de eerste aflevering is geëindigd. Emma is de woning naast de creepy boerderij van Troy James binnengelopen en treft daar foto’s van zichzelf aan en een mystery man die het op een rennen zet. Dit moet Kevin Duval (Tom Everett Scott) zijn geweest toch? De vader van Emma blijkt aan het einde van de aflevering weer in Lakewood te zijn.

scream202-audreyPipers handlanger
Noah is op zoek naar de handlanger van Piper. De serie wil ons laten geloven dat het om Audrey gaat, maar ik geloof niet dat zij Pipers partner in crime was. Hoewel zij contact heeft gehad met Piper denk ik niet dat zij direct betrokken was bij haar kwade plannen. Audrey is wel bang om als handlanger aangewezen te worden, omdat ze wel die link heeft met Piper en daarom gaat ze nu zo ver om het te verbergen.

De Lakewood Six volgens Gustavo
Gustavo – zoon van sheriff Acosta – gaat verder met creepy zijn. Hij vertelt Brooke dat hij de Lakewood Six heeft genummerd en dat zij op nummer 4 staat. Jake is in zijn ogen nummer 6 en hij is als eerste dood. Hmmmm….

Hier de lijst van Gustavo:
1.
2.
3. Noah
4. Brooke
5.
6. Jake

Ik denk dat Emma op 1 staat, Audrey op 2 en Kieran op 5. Betekent dat dat Kieran het volgende slachtoffer wordt? Hoe dan ook, het is weird dat hij ze genummerd heeft!

scream202-eliHet neefje van Kieran is ook creepy
Sinds het overlijden van zijn vader zit Kieran alleen thuis. Zijn tante Tina en neefje Eli besluiten bij hem in te trekken, maar lijken andere intenties te hebben. Vooral Eli oogt creepy en zijn conversatie met Emma was ook verdacht. Maar of ze iets met de moorden te maken hebben? Tot nu toe denk ik van niet.

De lerares van Emma is ook verdacht
Emma besluit toch met haar lerares te praten over haar trauma klachten. Wanneer Emma hun bestelling gaat ophalen, zien we dat de lerares het gesprek aan het opnemen is. Hmmm…

Waar waren Jake en de vader van Brooke mee bezig?
In de vorige aflevering zagen we dat Jake ergens heen ging om iets aan Brooke te bewijzen. In deze aflevering konden we de smsjes lezen die Quinn met Jake had uitgewisseld. Quinn is degene die Jake naar die locatie had gestuurd. Heeft hij iets met de dood van Jake te maken? Hoewel de twee bad blood hebben denk ik niet dat Quinn achter de dood van Jake zit. Hij had Will ook niet gedood tijdens dat hele blackmail gedoe.

scream202-messageAudrey ontdekt het lichaam van Jake
Over Jake gesproken: ik mis Jake. Hij is één van de weinige personages die voor een beetje luchtigheid zorgde in de serie en ik heb zijn afwezigheid gemist. En ik ben niet blij dat we nu met Gustavo en Eli opgezadeld zitten terwijl Jake dood is! (Het is duidelijk dat ik nog in de boosheid fase van rouw zit.)

De mysterieuze killer heeft een boodschap achtergelaten voor Audrey op Jake: “see how I finished the job for you, Audrey?” Nope, ik denk nog steeds niet dat zij de handlanger is. Ik hoop wel dat ze een melding maakt dat het lichaam van Jake in die berging ligt.

Vragen na de eerste 2 afleveringen:
• Wie stuurt Audrey die berichten?
• Wie heeft Jake vermoord?
• Wat heeft de boerderij van Troy James met het verhaal te maken?
• Waar waren Jake en Quinn Maddox mee bezig?
• Waarom neemt de lerares van Emma hun gesprek op?

Heb jij een antwoord op deze vragen? En wie is volgens jou de killer?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. […] de minder geslaagde aflevering van vorige week, levert Scream met “Vacancy” (#2.03) de tot nu toe beste aflevering van het seizoen af. […]

  2. […] in “Vancancy” (#2.03) • Netflix tips: Hush, Imagine Me & You en meer! • Scream: over “Psycho” (#2.02) • Canadian eh? Yoga Hosers trailer • Top 5 films waar ik nog naar uitkijk dit jaar • […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *