TV, TV, TV

Scream: over “I Know What You Did Last Summer” (#2.01)

Het tweede seizoen van de MTV/Netflix serie Scream is begonnen en de komende weken zal ik na elke aflevering mijn gedachtes met jullie delen over de gebeurtenissen uit die aflevering. Ik raad je aan om eerst de aflevering te kijken, want anders loop je tegen SPOILERS aan!

I Know What You Did Last Summer?
De eerste aflevering van het tweede seizoen mag dan “I Know What You Did Last Summer” heten, maar de sterke opening doet met z’n bioscoopsetting natuurlijk denken aan Scream 2. Gelukkig loopt het met Audrey beter af dan met Jada Pinkett. Nadat ze haar belager heeft neergestoken (you go, girl!), komt ze erachter dat het een geintje was. Wel een pijnlijk geintje voor die gozer, maar dan had hij maar niet zo achterlijk moeten doen.

scream201-textsMaar het blijft niet bij een geintje, want er is iemand die Audrey lastig blijft vallen. Iemand die weet dat zij een link heeft met Piper, de killer uit seizoen één. Wie kan het zijn? Op dit moment denk ik dat het iemand is die we nog niet kennen of één van de nieuwe personages. Ik denk niet dat het één van de Lakewood Six (de overlevenden van het bloedbad uit seizoen 1) is en ook niet Emma’s moeder of sexy leraar Mr. Branson.

Nieuwe lerares… meh..
Over Mr. Branson gesproken, waar hangt hij uit? Ja, hij is natuurlijk sleazy gezien zijn relatie met Brooke in het eerste seizoen, maar deze nieuwe lerares met haar psychologie praat is wel heel irritant. Ook vond ik haar nogal opdringerig naar Emma toe. Ja, na het hele Piper gedoe is Emma vast van plan om zich weer open te stellen aan een vreemde brunette…

Nieuwe personages
In deze eerste aflevering maken we kennis met de nieuwe sheriff (Anthony Ruivivar) en zijn zoon Gustavo (Santiago Segura). Alsjeblieft show, maak niet weer van het zoontje van de sheriff de nieuwe love interest voor Emma. We hebben al genoeg aan Kieran drama en Emma heeft genoeg andere dingen aan haar hoofd. Ook maken we kennis met klasgenootje Zoe (Kiana Ledé) en zij lijkt wel normaal en likeable dus dat betekent dat ze dood gaat of de killer is.

scream201-barnCreepy boerderij
Emma heeft nachtmerries over een creepy boerderij. Via Noah komt ze erachter dat het de boerderij is van Troy James, de broer van Brandon (zie seizoen 1 voor meer over Brandon). Tot groot ongenoegen van Brooke besluit Emma om midden in de nacht de boerderij te gaan bekijken. In de woning naast de boerderij ontdekt Emma foto’s van zichzelf als kind en recente foto’s. Hmmm…

Dag, Jake!
Wow, de eerste kill van het seizoen is meteen één van de Lakewood Six en ik vind het jammer dat ze voor Jake hebben gekozen. Helaas kijk ik iets te goed als de credits voorbij rollen en zag ik dat Tom Maden als enige van de terugkerende castleden geen regular is dus doen had ik weinig hoop voor Jake. Ik had juist het gevoel dat ze met zijn personage nog alle kanten op konden gaan, maar nee, ze willen liever dat we naar het blok hout dat Kieran heet kijken. Ik had het ook niet erg gevonden als Noah het slachtoffer was geweest, maar hij is de fan favorite dus we moeten nog even wachten.

scream201-jakeIk ben er nog niet over uit of degene die Audrey aan het stalken is dezelfde persoon is die Jake heeft vermoord. Ik vond de kill heel persoonlijk. Hij heeft Jake lang laten lijden dus het moet dan wel iemand zijn die Jake persoonlijk kent en van dichtbij heeft meegemaakt dat hij best een eikel kan zijn. Ik ben gedurende het eerste persoon Jake steeds meer gaan mogen als personage (niet zozeer als persoon) dus ik vond het wel sneu om te zien hoe hij aan zijn einde kwam.

Vragen na de eerste aflevering:
• Wie stuurt Audrey die berichten?
• Wie heeft Jake vermoord?
• Wat heeft de boerderij van Troy James met het verhaal te maken?

Wat vind jij van de eerste aflevering van seizoen 2?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 Reacties

  1. Heb eergisteren zelf ook deze episode gezien en het is leuk om te lezen dat je er zo’n uitgebreide analyse op los laat.

    Vond het wel een aardige start van het 2e seizoen dus ben wel benieuwd naar de rest. Hopelijk wordt het wel een stuk bloederiger

  2. […] man bij de creepy boerderij De aflevering gaat meteen verder waar de eerste aflevering is geëindigd. Emma is de woning naast de creepy boerderij van Troy James binnengelopen en treft […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *