poster-therevenantTijdens een expeditie in de Amerikaanse wildernis wordt de avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap.

Beoordeling
Eindelijk heb ik The Revenant gezien en wat een visueel prachtige film is dat geworden. Ik snap waarom de film de Oscar voor beste cinematografie heeft gewonnen. Alejandro G. Iñárritu schijnt een moeilijke regisseur te zijn om mee te werken, maar hij weet wel hoe hij een verhaal mooi een beeld kan brengen. Met tijd zal The Revenant waarschijnlijk voornamelijk herinnerd worden als dé film waar Leonardo DiCaprio eindelijk een Oscar voor won. Hij heeft hard moeten werken voor die Oscar en weet een indrukwekkende performance neer te zetten.

Toch was ik niet zo weg van The Revenant. Begrijp me niet verkeerd: ik vind The Revenant in z’n geheel een goede film. Maar toch vond ik de Leo scènes met momenten een beetje saai en vond ik de scènes met Tom Hardy als verrader John Fitzgerald interessanter. Hardy is voor mij een acteur die tot deze film weinig indruk op mij heeft gemaakt, maar in The Revenant vond ik hem een uitstekende rol spelen. In bijrollen zien we verder Will Poulter die weer eens laat zien wat een veelzijdige jonge acteur hij is en Domhnall Gleeson die ik een welkome toevoeging vind ik aan elke cast.

Conclusie
The Revenant is een visueel prachtige film die iets teveel op Leonardo DiCaprio leunt om in mijn ogen een echt geslaagde film te zijn.

rating-4stars


The Revenant is nu te huur en te koop.

Tags: , , , ,

6 Comments

 1. Nostra

  12 juni 2016 at 16:02

  Jammer dat je ‘m een klein beetje tegen vond vallen. Zelf leefde ik echt mee met DiCaprio. Toevallig heb ik ‘m recent voor de tweede keer gezien en heb er weer net zoveel van genoten.

  1. Gwen

   16 juni 2016 at 15:15

   Tijdens de filmbekentenissen blogathon bekende ik al dat Matt Damon mijn interesse niet weet vast te houden, maar ik heb in mindere mate al jaren hetzelfde probleem met Leo, al vind ik hem wel een goede acteur.

 2. Riinyosa81

  21 juni 2016 at 15:27

  Het was weliswaar niet het meesterwerk waar ik echt op hoopte maar vond het desalniettemin wel een ijzersterke film. Heb ook totaal geen moeite gehad met DiCaprio moet ik eerlijk zeggen.

  1. Gwen

   21 juni 2016 at 16:41

   Kwestie van smaak. 🙂 Ik vind Leo gewoon geen interessante acteur. Er zit geen bepaalde reden achter.

 3. Kurt

  29 juni 2016 at 08:33

  Meningen lopen duidelijk uiteen. Ikzelf was omver geblazen door het visuele spektakel en het schitterend acteerwerk.

 4. […] The Revenant (2015) | 4th Man Out (2015) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *