poster-youngonesIn de toekomst is water schaars. Ernest Holm (Michael Shannon) en zijn kinderen Jerome (Kodi Smit-McPhee) en Mary (Elle Fanning) komen moeilijk rond zonder water om voedsel te verbouwen. De jonge Flem (Nicholas Hoult) aast op het land van Holm en doet er alles aan om dit te krijgen.

Beoordeling
Er wordt vaak gezegd dat er weinig goede rollen zijn voor vrouwen en een film als Young Ones houdt dat idee in stand. Er zijn drie goede rollen in deze film en die worden gespeeld door Michael Shannon, Nicholas Hoult en Kodi Smit-McPhee. Elle Fanning, één van de meest gevraagde jonge actrices van haar generatie, heeft in tegenstelling tot haar mannelijke tegenspelers weinig om mee te werken. Haar personage bestaat alleen maar om het plot verder te helpen. Zo gebruikt Flem de jonge Mary alleen maar om het land van haar vader te krijgen. De rol van Fanning bestaat vooral uit boos zijn op haar vader en bezorgd zijn om haar vriend. Hier doet schrijver en regisseur Jake Paltrow, broer van Gwyneth, zijn eigen film en vrouwen mee tekort.

Conclusie
Young Ones ziet er prachtig uit en er wordt goed geacteerd, maar is wat aan de slome kant en het verhaal en de vrouwelijke personages zijn niet goed uitgewerkt. De film moet het vooral hebben van de fijne prestaties van Shannon en Hoult.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *