Vier moordlustige jongens, onder leiding van Jameson (Alexander Ludwig), maken er een sport van om te jagen op jonge blonde vrouwen. Ze zien in Veronica (Abigail Breslin) hun volgende slachtoffer, maar zij laat zich niet zomaar vangen en draait de rollen om.

Beoordeling
Final Girl moet je zeker niet verwarren met een andere film die op Netflix te vinden is, namelijk The Final Girls waarin Alexander Ludwig ook een rol speelt. Nee, Final Girl is een heel andere soort film, maar zeker ook de moeite waard als je van wraakfilms houdt. Het is een film die zeker in mijn straatje past dus wat dat betreft heb ik erg van Final Girl kunnen genieten. Abigail Breslin, ooit Oscar-genomineerd voor haar rol in Little Miss Sunshine, is al lang niet zo little meer en laat hier zien dat ze behoorlijk wat ass kan kicken terwijl ze ook kwetsbaar overkomt. Haar Veronica is een intelligente, stoere final girl en had graag wel iets meer over haar backstory te weten gekomen.

Wes Bentley heeft een mysterieuze bijrol als de mentor van Veronica die haar vanaf haar kindertijd heeft getraind om met risicovolle situaties om te gaan. Alexander Ludwig is lekker op dreef als de leider van het clubje psychopaten. In dat groepje bevindt zich nog een ander bekend gezicht, namelijk Cameron Bright. De nu 24-jarige Bright kennen we nog als kindacteur van zijn rollen in o.a. Birth en Running Scared. Hopelijk gaan we hem in de toekomst weer wat vaker zien, want ook hier maakt hij weer indruk.

Fotograaf Tyler Shields maakt met Final Girl zijn regiedebuut en het is duidelijk dat hij oog heeft voor mooie plaatjes schieten. De film ziet er erg stylish uit net als Breslin in haar mooie jurken.

Conclusie
Final Girl is een stylish geschoten wraakfilm met een prima cast.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *