poster-worldwarzGerry Lane (Brad Pitt), voormalig VN medewerker, en zijn vrouw Karin (Mireille Enos, The Killing) en hun 2 jonge dochters zijn in Philadelphia wanneer een zombieplaag uitbreekt. Een oude vriend redt Gerry en zijn gezin onder de voorwaarde dat Gerry op onderzoek gaat naar de oorzaak van de zombieplaag en terugkomt met een oplossing.

Beoordeling
World War Z werd ondanks alle tegenslagen (reshoots en te groot budget) toch een hit. De film zelf, gebaseerd op het boek van Max Brooks, is niet bijzonder. Goed, de afgelopen jaren brachten slechte zombiefilms voort, maar zeker ook betere. Denk aan Dawn of the Dead, 28 Days Later of zelfs Warm Bodies. WWZ voegt weinig toe aan het genre en de film zelf is rommelig. Waarom precies Gerry diegene is die op pad wordt gestuurd? Geen idee. Ik dacht dat hij niet op goede voet was vertrokken bij de VN. Vervolgens reist hij in korte tijd af naar verschillende delen van de wereld. Ondanks de apocalypse blijkt vliegen geen probleem voor Gerry, nou ja, soort van.

Dat Brad Pitt de hoofdrol speelt vind ik een minpunt. Ik had liever een minder bekende acteur gezien in de hoofdrol. Denk aan hoe effectief de toen nog onbekende Cillian Murphy was in 28 Days Later. Met Pitt krijg je toch het gevoel dat hem niets overkomt en dat hij wel weer de wereld weet te redden. De bijrollen van Moritz Bleibtreu (Lola Rennt) en onze eigen Michiel Huisman kon ik beter waarderen.

Conclusie
Vermakelijk, maar meer ook niet.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *