poster-suicidesquadAmanda Waller (Viola Davis) verzamelt een groep gevaarlijke criminelen voor een net zo gevaarlijke missie in ruil voor een kortere gevangenisstraf. Onder de criminelen bevindt zich Harley Quinn (Margot Robbie), het liefje van the Joker (Jared Leto). Hij doet er alles aan om zijn geliefde weer terug te krijgen.

Beoordeling
Ik heb veel slechte dingen over Suicide Squad gehoord, maar ik vond de film eigenlijk heel vermakelijk. Natuurlijk is het geen perfecte film. Sterker nog, ik vind de film in zijn geheel heel rommelig, maar toch pakte het verhaal me wel. Met dank ook aan de charismatische Margot Robbie die de film naar zich toetrok als de gestoorde Harley Quinn. Jared Leto als the Joker vond ik teleurstellend. Ergens las ik een vergelijking met een pooier en dat is eigenlijk wel een goede omschrijving van Leto’s Joker, die in mijn beleving de dreiging miste van Heath Ledgers Joker uit The Dark Knight. Het was goed om Will Smith ook weer eens te zien, net als Jay Hernandez als Diablo.

Het verhaal zelf heeft niet veel om het lijf en Cara Delevinge vond ik niet zo goed gecast als The Enchantress. Gezien haar essentiële rol in het verhaal is dat wel jammer. Maar ach, ik heb me prima vermaakt. En de soundtrack was heerlijk, alleen iets te aanwezig gedurende de film.

Conclusie
Suicide Squad is niet perfect, maar wel een zeer vermakelijke film.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

12 reacties

 1. vinnie's recensies

  Toch maar eens gaan kijken….Leuke recensie! Jammer van Jared Leto. Ik las dat veel van zijn scenes de uiteindelijke versie niet hadden gehaald en dat dit juist meer diepgang aan het karakter zou hebben gegeven…Het is ook lastig in de voetsporen te treden van Ledger. Past zijn joker niet in de algehele sfeer van de film?

  1. Ja, klopt. Het leek net of hij in een andere film speelde qua toon.

 2. Ondanks de gemengde reacties en mijn afkeer voor superheldenfilms, denk ik dat ik deze toch maar eens een kans zal geven. We zien wel… 🙂

  1. Als je op zoek bent naar vermaak, zeker doen! 🙂

 3. Precies wat je zegt. Vermakelijk, maar zeker niet perfect… Jared Leto kon mij helaas ook niet overtuigen :(. Harley Quinn is wel echt fantastisch!!! Met stip het beste van de film!

  1. Ja, Harley was echt top! Meer Harley!!

  1. Is ook prima voor thuis. De 3D voegt niets toe.

 4. Zelf heb ik me er ook erg mee vermaakt. Niet echt een film die een diepe indruk achterlaat, maar me wel erg wist te entertainen. Had graag meer van Leto gezien, want z’n rol was voor mij te klein om echt een beeld van zijn versie van het karakter te vormen.

  1. Ik ben benieuwd wat voor scènes van Leto eruit zijn geknipt.

 5. […] door critici en het grote publiek. Ik denk dat mensen na Batman v Superman: Dawn of Justice en Suicide Squad vooral opgelucht waren dat DC een goede film heeft afgeleverd en nog wel eentje met een […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *