poster-weneedtotalkaboutkevinEva (Tilda Swinton) worstelt met de nasleep van de verschrikkelijke daad die haar zoon Kevin (Ezra Miller) vlak voor zijn 16e verjaardag heeft gepleegd. Als kind had Kevin al gedragsproblemen. Terwijl hij de perfecte zoon speelde wanneer zijn vader (John C. Reilly) in de buurt was, zag Eva al dat er iets mis was met Kevin.

Beoordeling
We Need to Talk About Kevin is een film die al een tijdje op mijn ’to watch’ lijstje stond. Toevallig zag ik dat de film via MyPrime te zien is, waarder ik het eindelijk van mijn lijstje heb kunnen strepen. Hoewel het onderwerp de psycholoog in mij erg aanspreekt, was ik iets minder enthousiast over de film zelf. We Need to Talk About Kevin is een chaotische film die totaal geen structuur volgt. We springen heen en weer naar verschillende momenten in het verhaal, waardoor ik met name in het begin steeds weer uit het verhaal werd gehaald. De film werkt weliswaar naar de verschrikkelijke daad van Kevin toe, maar uiteindelijk is het einde vrij anticlimactisch, omdat er gedurende de film genoeg aanwijzingen worden gegeven.

Maar goed, het onderwerp zelf is interessant. Wat is er mis met Kevin? Heeft het met zijn opvoeding te maken of werd Kevin zo geboren? De film zelf geeft hier geen duidelijk antwoord op, maar zet je wel aan het nadenken. Tilda Swinton speelt een sterke hoofdrol als de lijdzame moeder van Kevin. Zij krijgt prima tegenspel van Ezra Miller die op een natuurlijke manier de vreemde Kevin weet neer te zetten. John C. Reilly krijgt helaas niet veel te doen, omdat zijn personage zich voornamelijk afzijdig houdt.

Conclusie
We Need to Talk About Kevin is het bekijken waard voor het onderwerp en de sterke acteerprestaties.

rating-4stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

7 reacties

 1. Had deze tijden PAC festival gezien. Vond dit een hele sterke film. Het begin al met alle rode tinten (wat een voorbode zou zijn voor het bloedbad). De machteloosheid van Eva, wat Kevin betreft. Ook het idee dat je als ouder geen idee hebt wat te doen met je kind, er geen band mee hebt en er weinig liefde voor voelt is eng. Om te constateren dat er iets sinisters schuilt in je kind en uiteindelijk geconfronteerd te worden met zoiets verschrikkelijks (wat je, misschien, wel zag aankomen). Sterke film, maar niet eentje die je graag weer even opzet =D

  1. Goed verwoord. Ik zou de film inderdaad niet zo snel nog een keer kijken.

 2. Ik zag de film een hele tijd geleden op TV en werd ervan omver geblazen. Heel knappe film, knap in beeld gebracht en schitterend geacteerd.

  1. Ik vond het acteerwerk zeker schitterend. Tilda Swinton is uitstekend.

 3. Net als Meneer Vevie heb ik deze destijds ook op het PAC festival gezien en vond ik ‘m erg goed. Mooi geschoten en ik had geen problemen met de structuur. Het liet perfect zien wat het effect op de moeder is geweest, zowel voor als na zijn daad.

  Mocht je geïnteresseerd zijn, m’n recensie is hier te vinden:
  http://www.defilmkijker.com/2011/10/17/we-need-to-talk-about-kevin-2011/

  1. Ik kan me zeker vinden in je recensie. Ik kan ook wel waarderen dat de film niet zozeer om het bloedbad draait, maar idd de impact die het heeft gehad op de moeder.

 4. Heel indrukwekkend! Ik was echt even van de kaart na het zien van deze film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *