TV, TV, TV

Review: How to Get Away with Murder – seizoen 1

poster-howtogetawaywithmurderAnnalise Keating (Viola Davis) is een top advocate die les geeft aan rechtenstudenten. Zij leert haar studenten om in de rechtbank weg te komen met moord. Ieder jaar selecteert ze de beste studenten om bij haar advocatenbureau te komen werken en dit jaar zijn Michaela (Aja Naomi King), Connor (Jack Falahee), Laurel (Karla Souza), Asher (Matt McGorry) en Wes (Alfred Enoch) de gelukkigen. Maar dan raken de studenten zelf betrokken bij een verschrikkelijke moordzaak. Lukt het ze om daadwerkelijk weg te komen met moord?

Beoordeling
Ik hou van een goede murder mysterie en wat dat betreft stelt How to Get Away with Murder niet teleur. Vanaf de eerste aflevering wordt de spanning goed opgebouwd en kom je iedere aflevering weer iets meer te weten over het mysterie. De plot twists vliegen je om de oren en die zitten ook nog eens aardig in elkaar. Doordat het eerste seizoen uit maar 15 afleveringen bestaat, krijg je niet het gevoel dat het mysterie onnodig wordt uitgerekt. Het is extra fijn dat je de serie nu kan binge watchen op Netflix, want verslavend is How to Get Away with Murder zeker!

Naast de murder mystery die als een rode draad door het eerste seizoen loopt, is er elke aflevering ook nog een case of the week waar Annalise en haar stagiaires zich ook op moeten richten. Niet alle cases zijn even interessant en ik merkte dat ik soms een beetje mijn interesse verloor. Maar goed, mijn interesse kwam snel weer terug zodra de focus weer lag op het mysterie. Wel hebben ze een aantal cases of the week kunnen opleuken met bekende gezichten in gastrollen. Zo komen onder andere Steven Weber, Sara Paxton, Ana Ortiz en Tom Everett Scott voorbij. Soms voelen de cases een beetje aan als filler, zodat we niet te snel bij de conclusie van het moord mysterie belanden.

Wat ik verder wel jammer vind is dat de personages erg unlikeable zijn (behalve Asher dan), waardoor het moeilijk is om met ze mee te leven als ze domme beslissingen maken. Dit geldt zelfs voor het slachtoffer van de murder mystery die niet erg sympathiek wordt neergezet. Gelukkig heeft How to Get Away with Murder wel een prima cast weten te verzamelen. Two time Oscar nominee Viola Davis speelt een sterke hoofdrol. De serie mag blij zijn dat ze zo’n goede actrice hebben weten te strikken die ook de soms soap-achtige momenten weet te verkopen. Verder maken met name Jack Falahee (Mercy Street) en Matt McGorry (Orange is the New Black) indruk, al kan ik als Gilmore Girls en Buffy fan de aanwezigheid van Liza Weil en Charlie Weber ook waarderen.

Al met al is How to Get Away with Murder een zeer vermakelijke en verslavende serie.

rating-4stars


Het eerste seizoen van How to Get Away with Murder is nu te zien op Netflix.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 Reacties

  1. Heb deze nog niet bekeken, maar wel toegevoegd aan m’n Netflix lijst. Ben net klaar met het kijken van Jessica Jones. Denk dat ik eerst nog Fargo seizoen 2 ga doen en daarna deze 🙂

    1. Ik heb Jessica Jones nog niet afgekeken. Moet ik binnenkort maar eens gaan doen. 🙂

  2. Voor mij geldt hetzelfde als voor Nostra, heb de serie ook toegevoegd aan mijn watchlist op Netflix maar wil ook nog erg graag snel richting het 2e seizoen van Fargo. En dan komen daar nog binnenkort House of Cards 4 en Daredevil 2 nog bij… zucht 🙂

    1. Het zijn maar 15 afleveringen. Vlieg je zo doorheen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *