Ik had veel goede dingen gehoord over V/H/S, een low budget found footage anthology horror film. Of in andere woorden, een horror film die bestaat uit verschillende korte verhalen (een soort goedkopere en onsamenhangende Trick ‘r Treat) die allemaal gepresenteerd zijn als found footage film à la The Blair With Project. De korte films zijn gemaakt door allemaal verschillende en vrij onbekende filmmakers, met Ti West (Cabin Fever 2, The Innkeepers) als bekendste naam.

De rode draad van V/H/S moet het verhaal zijn van een groepje vrienden eikels die de opdracht krijgen om een videoband te stelen uit een huis. Daar aangekomen weten ze niet welke videoband het is. Wanneer één van de mannen een band in de videorecorder stopt, ziet het publiek het filmpje dat op de band staat. Het zijn er vijf:

Amateur Night
Over een groepje vrienden eikels die stiekem een vrouw willen filmen terwijl ze seks met haar hebben. Alleen loopt hun plan niet zoals ze gehoopt hadden.

Second Honeymoon
Sam en Stephanie zijn een getrouwd stel die op hun tweede huwelijksreis zijn. ’s Nachts worden ze op hun hotelkamer lastig gevallen door iemand.

Tuesday the 17th
Wendy neemt haar vrienden mee het bos in waar eerder moorden zijn gepleegd.

The Sick Thing That Happened To Emily When She Was Younger
Emily is aan het videochatten met haar vriendje. Ze denkt dat het spookt in haar woning. Daarnaast heeft ze een vreemde plek op haar arm…

10/31/98
Een groepje eikels vrienden is onderweg naar een Halloween feestje. Hebben ze de juiste locatie gevonden of is iets heel anders aan de hand?

Beoordeling
In zijn geheel liet V/H/S me achter met een gevoel van, okay, dat heb ik ook weer gezien. Het concept is aardig bedacht, maar de kwaliteit van de film is niet zo best. En dan bedoel ik niet het camerawerk. Het lijkt er bijna op dat alle filmmakers moesten werken met het thema “mannen zijn eikels en b*tches be crazy”. Met steeds een ander sausje eroverheen. Ik was zelfs verbaasd dat de jongens uit 10/31/98 decent waren! Dat was een fijne afwisseling.

Second Honeymoon en The Sick Thing That Happened To Emily zijn mijn twee favoriete verhalen. Second Honeymoon is het enige verhaal zonder bovennatuurlijke elementen en dat maakt het voor mij enger. Het verhaal van Emily was interessant. Alleen jammer dat er weinig uitleg wordt gegeven over wat er precies aan de hand is. Maar goed, hier lopen de meeste verhalen van V/H/S helaas tegenaan.

Conclusie
In het kort: V/H/S heeft een aardig concept. De verhalen zijn van wisselende kwaliteit die je met vraagtekens achterlaten. De film is niet altijd even vermakelijk of boeiend.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] Horror anthologies. Na de matig tot slechte V/H/S, The ABCs of Death en Scary or Die was ik er wel een beetje klaar mee. Trick ‘r Treat en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *