De Academy Awards zijn vannacht voor de 87e keer uitgereikt. Birdman won 4 Oscars, waaronder the big one: Best Picture. Maar ook The Grand Budapest Hotel won 4 beeldjes en Whiplash won er 3. Boyhood, één van de grote favorieten van de avond, mocht maar één Oscar in ontvangst nemen.

oscars2015-nphDe show werd gehost door Neil Patrick Harris die gemixte reviews kreeg voor zijn prestatie. Harris heeft eerder met succes de Tony Awards en de Emmys gehost, maar zijn grapjes vielen tijdens de Oscar ceremonie niet goed in de smaak. Het is makkelijk om de schuld bij Harris neer te leggen, maar er zit een heel team aan schrijvers achter zo’n awards show. Zijn opening nummer met Pitch Perfect actrice Anna Kendrick vond ik leuk en ik moest lachen toen Anna haar schoen naar Jack Black gooide die de boel (gepland natuurlijk) verstoorde.

Birdman won dus Best Picture en Alejandro González Iñárritu mocht ook de Oscar voor beste regie mee naar huis nemen. Ik had verwacht dat dat beeldje naar Richard Linklater zou gaan voor de 12 jaar die hij heeft gewijd aan het maken van Boyhood. Van de 6 nominaties voor die film was het alleen Patricia Arquette die won, voor beste vrouwelijke bijrol. Arquette gebruikte haar moment op het podium om gelijke rechten te eisen voor vrouwen die in vergelijking met mannen nog steeds minder betaald krijgen. Meryl Streep en Jennifer Lopez, die in het publiek zaten, reageerden vol enthousiasme. Ik denk dat ze even vergeten waren dat ze meer betaald krijgen dan een groot deel van de wereldbevolking.

oscars2015-arquetteJ.K. Simmons mocht de eerste award van de avond ophalen voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol in Whiplash. Julianne Moore won na 5 nominaties haar eerste Oscar, namelijk die voor beste actrice voor haar rol in Still Alice. Arquette, Simmons en Moore waren de frontrunners in hun categorieën. Zij hadden zo’n beetje alle belangrijke awards afgelopen awards seizoen al gewonnen voor hun rollen. Het was wel spannend wie de Oscar voor beste acteur mocht ophalen: Birdman-ster Michael Keaton of Eddie Redmayne? Uiteindelijk was het Redmayne die de Oscar mee naar huis nam voor zijn rol als Stephen Hawking in The Theory of Everything.

Bekijk alle winnaars op IMDB.

Wat vond jij van de 87e Academy Awards en de winnaars?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Volgens mij is Lady Gaga de grote winnaar van de avond met haar comeback. 😛 Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat ze zó goed kon zingen, hopelijk gaat ze daar wat mee doen in plaats van de vleesjurken, dansplaten en circusacts.

    1. Ik ben het helemaal met je eens! Ze heeft al die gekkigheid niet nodig met zo’n stem!

  2. Ik volg de Oscars totaal niet, maar heb nog even naar het lijstje gekeken en ben blij om te zien dat J.K.Simmons een Oscar heeft gekregen voor z’n rol in Whiplash.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *