poster-silentnightWanneer deputy Jordan (Brendan Fehr, Roswell) vermist wordt, moet Aubrey (Jaime King, Sin City) op kerstavond zijn dienst overnemen. Een moordlustige kerstman blijkt actief te zijn in het kleine stadje en hij weet heel goed wie lief is geweest dit jaar en wie niet. Lukt het Aubrey om de juiste bad Santa op te sporen?

Beoordeling
Silent Night is een losse remake van 80‘s slasher Silent Night, Deadly Night. Ik heb het origineel niet gezien dus ik ga niet vergelijken. Deze Silent Night is een redelijk vermakelijke film die helaas niet goed weet wat hij wilt zijn: komedie of horror? De film makers weten geen goede balans te vinden en Malcolm McDowell, als de sheriff, lijkt alles voor komisch effect te spelen. Het script is slordig of iemand is te enthousiast geweest in de editing room, want de opbouw over de dood van Aubrey‘s man gaat nergens heen. Wat is er met hem gebeurd?! En iets meer info over de moordende kerstman had mij geholpen om wat meer aandacht te investeren in het verhaal. De moorden wisselen zich in rap tempo af en lijken soms losstaand te zijn van Aubrey‘s verhaal.

De aandoenlijke King als leading lady maakt voor mij veel goed. Eerder speelde ze een aardige bijrol in een andere remake, My Bloody Valentine, en ook hier houdt ze zich prima staande. Brendan Fehr zit helaas nauwelijks in de film. Ze hadden hem beter de rol van die andere deputy kunnen geven, want als de ‘opening celebrity kill’ slaan de makers met Fehr de plank mis. En om eerlijk te zijn, Fehr verdient beter dan zo’n kansloze rol.

Conclusie
Silent Night is leuk om een keer te kijken rond de kerstdagen. Maar ik kijk liever de remake van Black Christmas nog een keer.

rating-2halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *