Sinds een week gebruik ik nu ook Letterboxd. Ik ben een beetje late to the party, dat weet ik. Maar na het enthousiasme van de Protagonisten een paar maanden terug, besloot ik het ook eens uit te proberen.

Wat is Letterboxd?
Misschien ken je whatiwatch.net nog? Nou, Letterboxd is eigenlijk hetzelfde, alleen ziet het er wat fraaier uit. Je kan er bijhouden welke films je hebt gezien en wanneer. Je kan een watchlist bijhouden, vriendjes maken en je eigen lijstjes maken. Hieronder een voorbeeldje: mijn Blindspot Challenge lijst. Ik heb trouwens nog steeds geen enkele film van mijn lijst gekeken. Oeps.

Obessie du jour?
Ik ken mezelf. Ik begin altijd heel enthousiast aan dit soort dingen, maar na een tijdje haak ik af. Zie ook whatiwatch.net, Flickchart.com, iCheckMovies.com. Maar het is wel een handige manier om bij te houden wat je hebt gekeken. Zeker zo tegen het einde van het jaar wanneer de eindejaarslijstjes weer gemaakt worden, is het een handig hulpmiddel. Ook kan je overzichtelijk zien wat je vriendjes allemaal hebben gekeken en zo stiekem weer ideeën opdoen. Voorlopig gebruik ik Letterboxd nog wel. 😉

Ook vriendjes worden? Voeg becoolsodapop toe!

Wat vind jij van Letterboxd?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

14 reacties

 1. Sinds gisteren, nadat ik een nieuwe connectie zag ben ik er na jaren weer eens naar gaan kijken. Toen het nog in beta was heb ik er een account aangemaakt, maar gebruikte ik het niet omdat de import van al m’n ratings uit IMDb steeds fout ging. Weigerde om alles handmatig in te voeren en daarom vond ik het wat minder nuttig. Gisteren nogmaals gedaan (nu het tijdelijk gratis is) en nu werkt het wel als je het opdeelt in bestanden die niet meer dan 1900 titels bevatten. Dus alles staat er nu in, maar moet nog kijken hoeveel het gaat gebruiken. Gebruik whatiwatch en imdb elke keer als ik iets heb gekeken, moet nog zien of ik deze er naast ga doen. Wat ik wel vervelend vind, is dat er alleen maar een app is voor iPhone, maar de Android versie inmiddels al jaren op zich laat wachten.

  1. Bestaat whatiwatch nog? Toen ik het voor dit artikel ging opzoeken werkte de site niet.

   Een app voor Android zou echt super zijn. Raar dat het zo lang duurt.

 2. Ik gebruik het sinds vandaag & ik heb je toegevoegd! Ik denk wel dat ik snel terug ga overschakelen op iCheckMovies omdat ik die interface leuker vind.

  1. Daar hebben ze ook wel leuke lijstjes op iCheck. 🙂

 3. Letterboxd is fantastisch! Een heerlijke site om je spulletjes mee bij te houden. Als je echt verliefd wil worden op het platform, moet je de populairste recensies bij films gaan lezen en de toplijstjes eens bekijken. Creatief, origineel én hilarisch!

  1. Ga ik nog een keer doen! Thanks voor de tip 😉

 4. Ik heb er veel over gehoord en ben het ook maar eens gaan proberen.

 5. Ik heb het ook sinds vorige week! Enige waar ik nog aan twijfel is of ik m’n (Nederlandse) recensies daar ook wil gaan opzetten/bijhouden, omdat het natuurlijk een Engelse site is 🙂

  1. Misschien korte samenvatting van je recensies in het Engels?

   Ik heb al moeite met deze site up to date te houden. Denk niet dat het lukt om ook nog daar m’n recensies te plaatsen 😉

 6. Ik gebruik het ook sinds vorige week: https://letterboxd.com/Paul83NL/

  Wat betreft het bijhouden van lijstjes e.d. is dit perfect hoewel ik voor de info nog steeds het liefst IMDb.com bezoek.

  Ik ga je toevoegen!

  1. Ja, voor info blijft imdb een must. Maar idd voor het bijhouden van lijstje is dit een fijne site. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *