poster-thegiftSimon (Jason Bateman) en Robyn (Rebecca Hall) zijn een gelukkig getrouwd stel. Op een dag komen ze een oud klasgenoot van Simon tegen. Deze Gordo (Joel Edgerton) is een beetje vreemd, maar lijkt in eerste instantie goede bedoelingen te hebben. Wanneer hij steeds vaker onverwachts langs komt en cadeautjes geeft, begint Simon zich steeds ongemakkelijker te voelen en komt een gruwelijk geheim uit het verleden naar boven.

Beoordeling
Joel Edgerton is vooral bekend als acteur, maar hij is ook al een tijdje actief als schrijver met name van korte films. Met The Gift maakt hij zijn regiedebuut en hij schreef ook het script van deze thriller. Het verhaal is interessant en zit vrij goed in elkaar. Gaandeweg krijg je steeds meer hints dat er iets niet pluis is en kom je langzaam achter het geheim. Het is alleen erg jammer dat de film zo traag is. The Gift duurt maar 108 minuten, maar het voelt aan als een lange zit. Creep met Mark Duplass is een beetje een soortgelijke film die op een veel effectievere manier de spanning wist vast te houden.

Ik zou wel dieper op het verhaal in willen gaan, omdat er een interessant thema wordt aangesneden. Helaas kan ik dit niet doen zonder een groot deel van de film te verklappen.

Het acteerwerk is gelukkig prima. Vooral Rebecca Hall, bekend van Vicky Cristina Barcelona, speelt overtuigend. Jason Bateman vind ik nooit zo sympathiek overkomen en dat werkt in deze film in zijn voordeel. Zowel Bateman als Edgerton spelen hun rollen net ambigu genoeg dat je blijft twijfelen aan hun intenties. Dit maakt The Gift net spannend genoeg om verder te kijken.

Conclusie
The Gift is een intelligente psychologische thriller die helaas te traag is om echt spannend te zijn.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Voor traag moet je in de mood zijn…weet dan ook niet of ik deze binnenkort nog ga kijken…er zijn zoveel andere films uit die ik ook nog graag wil zien 🙂

    1. Dat is waar. Ik merk dat ik de laatste tijd niet zo in de mood ben voor traag dus misschien viel de film me daarom wat tegen.

  2. Deze staat nog wel hoog op mijn lijstje. In tegenstelling tot jou kan ik Bateman wel waarderen maar Edgerton is de laatste tijd erg goed bezig. Vond hem in Black Mass bijvoorbeeld erg sterk.

    1. Ik heb Black Mass nog niet gezien. Ik ben wel benieuwd naar deze film vanwege de cast. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *