poster-theinternBen Whittaker (Robert De Niro) is een 70-jarige weduwnaar die ontdekt dat met pensioen gaan helemaal niet zo leuk is. Hij grijpt zijn kans om weer mee te kunnen doen en een doel te hebben in zijn leven. Hij besluit senior stagiair te worden bij een online fashion website, opgericht en geleid door Jules Ostin (Anne Hathaway).

Beoordeling
The Intern begint sterk met de focus op De Niro’s personage Ben die op zoek gaat naar zingeving nu hij gepensioneerd is en zijn vrouw overleden is. Dit levert een aantal aardige scènes op, zoals de scène waarin Ben een sollicitatie video maakt. De Niro laat opnieuw zien wat een veelzijdige acteur hij is. Hij weet veel hart in de film te pompen en zet een aandoenlijke rol neer. Gaandeweg verschuift de focus helaas meer naar Jules en haar familie drama. Dat is jammer, want ik denk dat er een veel sterkere film in had gezeten als het verhaal zich meer op Ben en zijn belevingswereld had gericht. In de tweede helft van de film lijkt zijn personage alleen maar te bestaan om Jules een steuntje in de rug te geven. Anne Hathaway weet alle onzekerheid en drama van Jules goed te verkopen en ze heeft prima samenspel met De Niro.

Het is leuk dat Ben niet alleen een band krijgt met Jules, maar ook met zijn jongere, mannelijke collega’s gespeeld door Adam DeVine, Zack Pearlman en Jason Orley. Meer screentime voor DeVine was welkom geweest, want ik blijf hem hilarisch vinden. Rene Russo heeft een bijrol als love interest van Ben, maar zij krijgt niet veel te doen.

Conclusie
The Intern is een leuke feel good movie met sterke rollen van De Niro en Hathaway, maar uiteindelijk weet de film zijn potentieel niet waar te maken. De jaloers makende wardrobe van Jules kon ik wel waarderen, want Hathaway zag er prachtig uit.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

8 reacties

 1. Oh ja, die kleding van Jules – ik zag me er ook al in lopen haha. Vond het inderdaad ook een leuke film, maar niet meer dan dat.

  1. Ja, ik ook. Had meteen zin om te gaan shoppen. 😀

 2. Leuke film die prima aan mijn verwachtingen voldeed.

  1. Ik had niet verwacht dat er zoveel Jules familie drama zou zijn, maar verder voldeed het ook aan mijn verwachtingen. 🙂

 3. Leuk om te lezen dat je ‘m goed vond.
  Trouwens, even iets helemaal anders, jouw thema is echt cool! ’t Ziet er professioneel uit. 😉

  1. Thanks! Ik vind het ook een fijn thema om mee te werken. 🙂

 4. Hoor toch wel erg veel goede dingen over deze film, met name dat het een lekker tussendoortje is 🙂

  1. Ja, dat is het zeker. Heb me er prima mee vermaakt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *