poster-theimitationgameThe Imitation Game vertelt het verhaal van de Britse wiskundige Alan Turing (Benedict Cumberbatch, Sherlock) en zijn essentiële rol in het ontcijferen van de Duitse Enigma code tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Beoordeling
Met acht nominaties is The Imitation Game één van de grote kanshebbers volgende maand bij de Academy Awards. Ik vind het een goede film, al ben ik er niet zo weg van als veel andere film fans. De representatie van Alan Turing deed mij teveel denken aan een karikatuur, alsof ik naar Sheldon (Jim Parsons) van The Big Bang Theory zat te kijken. Ik ben verder niet bekend met Turing en in hoeverre hij in werkelijkheid autistiform gedrag vertoonde, maar ik vind het beeld dat is neergezet vrij cliché. Voor een sitcom als The Big Bang Theory is dat leuk, maar ik vond het vrij misplaatst gezien de rol van Turing in de geschiedenis en wat er verder in zijn leven gebeurde. Benedict Cumberbatch, genomineerd voor beste acteur, speelt een goede rol, al vind ik hem tot zijn laatste scène niet een bijzondere prestatie afleveren. Keira Knightley speelt een goede bijrol, maar net bij als Patricia Arquette in Boyhood vind ik een Oscar-nominatie voor haar prestatie overdreven. Matthew Goode, die ik verrassend goed vond ik Stoker, heeft helaas niet veel te doen in de film, maar zorgt voor wat luchtigheid. Charles Dance speelt, zoals Game of Thrones kijkers weten, goed streng.

Conclusie
The Imitation Game is een interessante film, al vond ik dat er iets meer aandacht besteed had kunnen worden aan de verhaallijn over de homoseksualiteit van Turing en de schokkende manier waarop hij behandeld is vanwege zijn homoseksualiteit.

rating-4stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

3 reacties

  1. Ze hadden inderdaad wat dieper op de homoseksualiteit in kunnen gaan, maar vond de balans tussen de verschillende onderwerpen wel goed.

  2. […] The Imitation Game – nu te huur! Met: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode Plot: The Imitation Game vertelt het verhaal van de Britse wiskundige Alan Turing en zijn essentiële rol in het ontcijferen van de Duitse Enigma code tijdens de Tweede Wereldoorlog. […]

  3. […] twee van Hollywood’s meest geliefde acteurs van dit moment, in een film van de regisseur van The Imitation Game? Dat moet een succes worden toch? Ergens ging het mis, want Passengers werd afgelopen kerst matig […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *