poster-theequalizerRobert McCall (Denzel Washington), een man met een mysterieus verleden, raakt bevriend met een jonge prostituee (Chloë Grace Moretz). Wanneer zij door haar pooier het ziekenhuis in wordt geslagen, besluit hij haar te helpen met zijn ‘very particular set of skills’.

Beoordeling
Denzel Washington en regisseur Antoine Fuqua hebben eerder samengewerkt aan Training Day, waar Washington nog een Oscar voor beste acteur aan over heeft gehouden. The Equalizer is helaas een minder geslaagde samenwerking. Deze film had net zo goed Taken 4 kunnen zijn met Liam Neeson (ervan uitgaande dat hij deel 3 heeft overleefd, want ik heb het nog niet gezien) gecombineerd met een vleugje Dexter. Het is ook een vrij trage film en dat is niet iets waar ik op zit te wachten bij een actiefilm. Het is jammer dat Chloë Moretz enigszins vergeten wordt nadat haar personage het ziekenhuis in is geslagen, want juist de interactie tussen haar en Washington was interessant. Washington speelt natuurlijk goed, maar is niet zo’n boeiend personage om naar te kijken als Neeson in de Taken films. Moretz doet het goed in haar kleine rol. Bill Pullman en Melissa Leo duiken op in nog kleinere rollen om wat achtergrond informatie over McCall te verschaffen.

Conclusie
Ik las dat ze een sequel willen maken. Ik vond één deel genoeg.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Mwah, ik heb me hier wel mee vermaakt. Allerminst een hoogvlieger maar wel aangenaam tijdverdrijf. The Equalizer heeft het geluk dat het Denzel Washington de gelederen heeft. Met een mindere acteur was dit niet goed gekomen.

    1. Denzel is één van die acteurs die zo’n beetje elke film beter kan maken met zijn aanwezigheid 😉

  2. Alhoewel je een aantal valide punten hebt heb ik me prima vermaakt met deze film en vond ik de manier waarop hij de situatie van tevoren visualiseerde en tot op de seconde alles uit kon rekenen heel goed in beeld gebracht. Natuurlijk was het allemaal erg over the top, maar ik vond hem entertainend.

    1. Zoals bij je ‘vraag van de week’ al naar voren kwam, hou ik niet zo van actiefilms. :p Voor mij is die drempel dan wat hoger om het vermakelijk te kunnen vinden. De Crank films bijvoorbeeld, die vind ik wel geweldig! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *