Na 6 seizoenen van zeer wisselende kwaliteit nemen we afscheid van Glee. *snif* Gisteren werd in Amerika de finale uitgezonden en die bestond uit een dubbele aflevering. De eerste aflevering genaamd “2009” (#6.12) is een flashback aflevering waarin we terug gaan naar de tijd van de pilot. We zien hoe de originele leden van New Directions elkaar hebben leren kennen en waarom ze besloten hadden om lid te worden van de glee club. Gezien het overlijden van acteur Cory Monteith, die de rol van Finn speelde, is het vast lastig geweest om rond zijn afwezigheid heen te werken, aangezien de belangrijke rol die Finn had om New Directions te vormen. Maar Glee heeft me verrast! Ze hebben een passende manier gevonden om met zijn afwezigheid om te gaan en hem toch een rol in de aflevering te geven, onder andere door de originele pilot footage van Don’t Stop Believin’ te gebruiken als afsluiter van de aflevering.

glee612-001In “2009” zagen we ook een aantal oude personages weer opduiken, zoals Terri Schuester, Howard Bamboo en seizoen 1 New Directions lid Matt Rutherford! Ook Emma, Karofsky en Principal Figgins waren van de partij, al hebben we deze personages eerder dit seizoen nog gezien.

In de tweede en allerlaatste aflevering “Dreams Come True” (#6.13) zien we juist flashforwards. Rachel wint uiteindelijk een Tony en is getrouwd met Jesse! En zij draagt een kind voor Kurt en Blaine terwijl de heren hun succes als acteurs gebruiken om zich in te zetten voor de LGBT community. Mr. Schue wordt directeur van McKinley High en de school wordt omgetoverd tot een performance arts school. Sam blijft in Lima en neemt New Directions over. Mercedes wordt gevraagd om in het voorprogramma van Beyoncé te staan. Eén van Arties films, waar Tina ook een rol in heeft, wordt geaccepteerd voor een film festival. En Sue is in de toekomst vice president van Amerika. Helaas hebben we niet van meer personages gezien hoe hun toekomst eruit ziet, zoals Quinn, Puck en Mike.

De serie sluit zich af met een optreden in de auditorium die naar Finn wordt genoemd. Alle leden van New Directions nieuw en oud, op Marley en Rory na, komen bijeen om ‘I Lived’ van OneRepublic te zingen en ook andere belangrijke personages van de serie, zoals Principal Figgins, Emma, Coach Beiste, Terri, Carole en Burt voegen zich bij de groep voor het afscheid.

‘I Lived’ zorgt voor een emotioneel afscheid van de personages van wie de afgelopen 6 jaar zijn gaan houden. Helaas doet Glee dit niet door middel van een goed geschreven einde, maar door alle acteurs voor de laatste keer bij elkaar te zetten waardoor nostalgie toch de overhand neemt. Glee nam in seizoen 5 veel beter afscheid van de personages en de serie zelf met de 100e aflevering “100”/”New Directions” (#5.12/5.13).

Dag, Glee! Bedankt voor deze 6 seizoenen. Ik ga je missen, maar het is goed dat de serie nu stopt.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

3 reacties

  1. Ben zelf afgehaakt tijdens seizoen 3 toen het niveau echt snel omlaag ging. Hierna nog wel The Quarterback gezien maar de serie had eerder moeten stoppen.

    1. Ah nee joh, seizoen 3 vond ik juist het beste seizoen! Tegen het eind van s4 werd het pas echt slechter. Glee had eigenlijk wel na “100”/”New Directions” moeten stoppen.

  2. Ik heb even mijn watchlist erop na gekeken maar ben echt afgehaakt bij seizoen 3. Werd het daarna dan nog slechter? Haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *