Ik ben behoorlijk “lost” geweest de afgelopen tijd. Ik was in ieder geval niet in de buurt van deze blog te vinden. Naast de standaard redenen (werk etc.), is er iets anders wat veel van mijn tijd heeft opgeslokt de afgelopen 6 weken, namelijk Lost! Ik heb deze geweldige serie toentertijd in live action gevolgd, maar vriendlief bleek Lost, op een paar afleveringen hier en daar, niet gezien te hebben. En dus hebben wij de afgelopen weken ons afgesloten van andere series (ik mis jullie: Glee, How I Met Your Mother, The Walking Dead, Once Upon a Time, 2 Broke Girls, Revenge, American Horror Story) en films (ik heb Gravity nog niets eens gezien! *traan*), om alle zes seizoenen van Lost te kijken.

In grote (en minder grote) lijnen wist ik nog wel wat er ging gebeuren. Zo wist ik wel wanneer en hoe bepaalde personages dood gingen en welke twists er waren. Toch valt er nog een hoop te genieten tijdens een rewatch, zeker wanneer je de seizoenen achter elkaar kijkt. Bepaalde informatie blijft toch wat beter in het geheugen hangen wanneer je niet een week op een nieuwe aflevering hoeft te wachten.

Nu “The End” (#6.17) achter de rug is (en ik ben nog steeds niet helemaal blij met de conclusie), is het tijd om terug te kijken naar mijn favoriete en minst favoriete afleveringen en personages.

Top 10 favoriete Lost afleveringen (in chronologische volgorde):
1) “Pilot” (#1.01/02) – Lost begon met een ijzersterke pilot. Oceanic vlucht 815 stort neer ergens op een “onbewoond”eiland. Alle snel komen de overlevenden er achter dat er iets vreemds aan de hand is op het eiland. Denk aan de ijsbeer en het monster.

2) “Exodus” (#1.23/24) – Het eerste seizoen eindigt met een sterke en spannende finale. Michael, Walt, Sawyer en Jin vertrekken op hun vlot, maar ze komen niet ver. The Others willen Walt! En dan is er natuurlijk nog ‘de hatch’.

3) “Man of Science, Man of Faith” (#2.01) – In deze eerste aflevering van het 2e seizoen, zien we eindelijk wat, of eigenlijk wie er in de hatch zit. We maken namelijk kennis met Desmond en de beruchte knop die elke 108 minuten ingedrukt moet worden. Deze aflevering zet de toon voor de rest van de serie.

4) “Flashes Before Your Eyes” (#3.08) – Lost is vaak op zijn best wanneer de aflevering draait om Desmond. In deze aflevering blijkt Desmond in de toekomst te kunnen kijken en probeert hij Charlie te redden van de dood.

5) “Greatest Hits” (#3.21) – Charlie weet dat hij zal sterven en hij stelt een lijst samen van de beste momenten uit zijn leven. Een ontroerende aflevering die me meer wist te raken dan de volgende aflevering “Through the Looking Glass” (#3.22) waarin Charlie daadwerkelijk het leven laat.

6) “The Constant” (#4.05) – Deze Desmond aflevering is misschien wel de beste aflevering van de gehele serie. Het is lastig uit te leggen wat er allemaal gebeurt, je moet het gewoon zien! Henry Ian Cusick en Sonya Walger zijn uitstekend als Desmond en Penny en hun relatie vormt het hart van de serie.

7) “Jughead” (#5.03) – In seizoen 5 staat time travel centraal en Lost gebruikt dit concept uitstekend. Onze Losties komen terecht in de jaren ’50. The Others waren er toen ook al en wie blijken belangrijke Others te zijn? Niemand minder dan een jonge Charles Widmore en Eloise Hawking.

8) “This Place is Death” (#5.05) – Nog meer time travel in deze seizoen 5 aflevering, waarbij Charlotte steeds zieker wordt wanneer ze naar een andere tijd reizen. Misschien geen populaire top 10 keus, maar wel een aflevering die bij mij in het geheugen blijft hangen.

9) “The Variable” (#5.14) – Daniel keert terug naar het eiland, we leren meer over zijn achtergrond en uiteindelijk wordt hij neergeschoten door een jonge Eloise, zijn eigen moeder.

10) “Happily Ever After” (#6.11) – Desmond is ontvoerd door Widmore en hij wordt gedwongen om een electromagnetische test te ondergaan. Hij komt terecht in de alternatieve tijdslijn, waarin hij een goede werkrelatie heeft met Widmore en Penny nooit heeft ontmoet. Daarnaast zien we oude favorieten Charlie en Daniel weer terug!

Top 5 minst favoriete Lost afleveringen (in chronologische volgorde):
1) “The 23rd Psalm” (#2.10) – Mr. Eko is misschien wel mijn minst favoriete personage uit de serie. Zijn afleveringen vond ik al saai en het is jammer dat zoveel tijd aan hem is besteedt wetende dat hij snel weer uit de serie geschreven wordt,

2) “?” ( #2.21) – Weer een Mr. Eko aflevering.

3) “Further Instructions” (#3.03) – Locke flashbacks zorgen meestal voor interessante aflevering. Maar deze flashbacks zijn filler. Hoe boeiend is het dat Locke vroeger bij één of andere commune zat met een geheime wietplantage (of wat het ook was)? Zo niet boeiend!

4) “Stranger in a Strange Land” (#3.09) – Een filler aflevering op zijn slechtst. In Jacks flashback zien we zijn vakantie naar Thailand en hoe hij aan zijn tatoeages komt. Boring!

5) “Across the Sea” (#6.15) – Na alle gebeurtenissen in “The Candidate” (#6.14), zat ik niet bepaald te wachten op een supersaaie aflevering over (jonge) Jacob, Man in Black en hun gestoorde nep-moeder. Na deze aflevering is het ook moeilijk om Jacob nog serieus te nemen als leider aangezien hij hier overkomt als een verstandelijk beperkte jongeman.

Top 5 favoriete personages:
1) Desmond Hume
2) Daniel Faraday
3) James “Sawyer” Ford
4) Ben Linus
5) Charlie Pace/Jin Kwon

Top 5 minst favoriete personages:
1) Mr. Eko
2) Sayid Jarrah
3) Kate Austen
4) John Locke
5) Ana Lucia Cortez

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *