poster-thebutterflyroomAnn (Barbara Steele) is een eenzame oudere dame die vlinders verzamelt in haar ‘butterfly room’. Ze raakt bevriend met haar buurmeisje Julie (Ellery Sprayberry) die achter het duistere geheim van de vlinderkamer komt.

Beoordeling
Ik weet niet hoe The Butterfly Room onder mijn radar is gevlogen. Met namen als Barbara Steele (Black Sunday), P.J. Soles (Halloween), Adrienne King (Friday the 13th) en Heather Langenkamp (A Nightmare on Elm Street) is de film een must see voor horror fans.

The Butterfly Room is gebaseerd op het boek ‘Alice dalle 4 alle 5’ van Jonathan Zarantonello die zelf ook verantwoordelijk was voor de verfilming. Het verhaal zelf vond ik erg intrigerend, maar helaas niet optimaal uitgewerkt en in beeld gebracht. Eigenlijk is de vlinderkamer zelf maar een bijzaak, want de film draait om verstoorde moeder-dochterrelaties. Meer kan ik over de inhoud eigenlijk niet zeggen zonder teveel te verklappen.

Barbara Steele zet een vrij campy performance neer wat op zich het entertainment gehalte ten goede komt. Laat ik duidelijk zijn dat campy niet per se slecht betekent, want er wordt wel echt heel slecht geacteerd in deze film en niet door Steele. Nee, Heather Langenkamp en Erica Leerhsen (The Texas Chainsaw Massacre remake) spelen echt verschrikkelijk slecht. Pijnlijk om naar te kijken slecht. Ray Wise (Twin Peaks) heb ik elders ook beter zien spelen, maar hij is zeker niet slecht vergeleken met Langenkamp en Leerhsen.

Conclusie
The Butterfly Room heeft een intrigerend verhaal en vindt in Barbara Steele een net zo intrigerende hoofdrolspeelster. Helaas is het verhaal niet goed uitgewerkt en wordt er wel heel slecht geacteerd.

rating-3stars


The Butterfly Room staat op MyPrime van Ziggo.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *