Films Films Films

Netflix aanraders: Enemy, Snowpiercer + wat op mijn watchlist staat

Netflix bracht ons op 1 juli niet alleen 7 seizoenen Gilmore Girls, maar de populaire streamingdienst heeft ook een aantal interessante films toegevoegd aan hun collectie.

Enemy (2013)
Als je al langer mijn blog volgt dan ben je mijn enthousiasme over Enemy waarschijnlijk al zat, want ik schreef er een recensie over en vervolgens nog twee artikelen over mijn theorieën (Wie is de vijand? En meer gedachtes over Enemy en Nog meer gedachtes over de film Enemy met Jake Gyllenhaal).

In Enemy ontdekt Adam (Jake Gyllenhaal) in een film een acteur die precies op hem lijkt. Hij zoekt contact met zijn dubbelganger en meer vertel ik je niet. Ga Enemy kijken!

Snowpiercer (2013)
Snowpiercer is een originele film binnen het post-apocalyptische genre. Zo’n beetje de hele film speelt zich af in een trein met een klassensysteem (ja, nog erger dan die van de NS). De rijke mensen leiden een luxe leven aan de voorzijde van de trein, terwijl de arme mensen onder verschrikkelijke omstandigheden leven aan de achterkant. De arme Curtis (Chris Evans) pikt dit niet langer en besluit een revolutie te leiden.

Naast Evans speelt ook Tilda Swinton een goede rol in deze film van Joon-ho Bong (The Host).

Nieuw op mijn watchlist:
Gelukkig heeft Netflix ook een aantal films toegevoegd die ik nog niet heb gezien. Deze 3 films staan nu op mijn watchlist:

1. Jagten (2012)
Ik weet het. Ik schaam me diep dat ik de Deense film Jagten nog niet heb gezien, maar daar ga ik binnenkort verandering in brengen!

In Jagten speelt Mads Mikkelsen de gescheiden Lucas die werkzaam is op een kleuterschool in een klein Deens dorpje. Eén van de leerlingen beschuldigt hem ten onrechte van seksueel misbruik wat uiteraard grote gevolgen heeft. Jagten was genomineerd voor de Oscar voor beste buitenlandse film.

2. Hello I Must Be Going (2012)
Dramedy Hello I Must Be Going staat op mijn lijstje vanwege Melanie Lynskey. De Nieuw-Zeelandse actrice brak in 1994 door met haar rol als Pauline in Heavenly Creatures naast Kate Winslet. Hoewel Lynskey een aardige carrière heeft opgebouwd met rollen in Ever After, Coyote Ugly, Flags of Our Fathers, Up in the Air en The Perks of Being a Wallflower, schittert zij niet vaak in hoofdrollen. Maar in Hello I Must Be Going staat zij centraal als Amy die als gevolg van haar scheiding gedwongen wordt om weer in te trekken bij haar ouders en een relatie begint met een jongere man.

3. Mud (2012)
Mud is één van de films die zorgde voor de McConaissance, de comeback van Matthew McConaughey. In Mud speelt hij een op de vlucht geslagen misdadiger die bevriend raakt met twee jongens (Tye Sheridan en Jacob Lofland). Hij vraagt de jongens om hulp om zijn geliefde Juniper (Reese Witherspoon) terug te winnen.

Mud wil ik vooral zien vanwege de cast, want naast bovengenoemde acteurs zijn ook Sarah Paulson en Michael Shannon in de film te zien.

Heb jij nog een Netflix aanrader?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

6 reacties

 1. Het viel me gisteren op dat de nieuwste update er echt wel ééntje is die er wezen mag.

  Enemy is een meesterlijke film, met Snowpiercer heb ik me uitstekend vermaakt, Jagten is fantastisch en ook Mud (LOL @ McConaissance) mag er wezen. Alleen Hello I Must Be Going heb ik nog niet gezien en heb ik toegevoegd aan de watchlist.

  In de nieuwste update kwam ik een aantal films tegen die ik wil herbekijken (naast Mud en Enemy zijn dit bijvoorbeeld The Great Escape en Intouchables.

  Zelf ben ik heel blij met Un Prophete die ik nog steeds niet heb gezien. Ook wel benieuwd naar A Royal Affair, Lunchbox en als guilty pleasure Malavita.

  Van de series Marcella, Deep en Slasher had ik nog niet eerder gehoord dus benieuwd of dat leuke series zijn.

  1. Ja, het was echt een goede update! Slasher heb ik inmiddels helemaal gezien. Leuke serie, beter dan Scream de serie.

 2. Goede tips van een aantal topfilms. Enige die ik niet gezien heb is Hello I Must Be Going. Ik moet misschien ook maar eens een paar aanraders opschrijven. In ieder geval zag ik dat The Lunchbox er ook op stond en die vond ik wel goed. Het tempo is voor sommigen misschien aan de lage kant, maar zeker het proberen waard.

  1. Ja, lijkt me een leuk idee! Jij hebt vast weer hele andere aanraders. 🙂

 3. Snowpiercer staat al heel lang op mijn lijstje om te kijken, dat lijkt me echt een super goede – en originele – film! En Jagten is echt een aanrader 🙂

  1. Snowpiercer is zeker een aanrader al ben ik er zelf wat minder enthousiast over dan de meeste mensen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *