Review: Rings (2017)

Rings is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray! Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Benelux voor het beschikbaar stellen van een DVD-exemplaar van deze mysterieuze film.

Het verhaal
Samara is terug in deze derde film uit de Ring-serie. Wederom duikt zij op in een video die iedereen die ernaar kijkt binnen zeven dagen van het leven zal beroven. Ditmaal dreigt een jonge vrouw genaamd Sky (Aimee Teegarden) het slachtoffer te worden van deze beruchte vloek.

Beoordeling
Na het succes van The Ring (2002) volgde in 2005 de beroerde sequel The Ring Two. Nu is er dik 10 jaar later Rings, een film die The Ring als trilogie wilt afsluiten, maar tegelijkertijd ook de franchise nieuw leven in hoopt te blazen. Nu had ik al niet zoveel vertrouwen in dat laatste, want de release van Rings werd meerdere malen uitgesteld. De film belandde begin dit jaar in de bioscoop, terwijl de oorspronkelijke release datum in 2015(!) lag. Wanneer de release van een film zo vaak wordt uitgesteld, is dat meestal een teken dat de studio er geen vertrouwen meer in heeft. Mijn verwachtingen waren dan ook behoorlijk laag toen ik de film bekeek. Misschien wel goed, want ik heb me uiteindelijk prima vermaakt met Rings.

Hoewel ik een grote horror fan ben, was ik nooit zo onder de indruk van The Ring als horrorfilm. In mijn ogen was het meer een familie drama, maar het mysterie rondom Samara en de tape sprak me wel aan. Net als The Ring Two borduurt ook Rings hierop voort, zonder Naomi Watts dan. Het verhaal is heel simpel: iemand kijkt de tape en heeft 7 dagen voordat Samara haar komt halen. Ze gaat net als Watts in het eerste deel op onderzoek uit en gaandeweg krijgt de kijker meer informatie over de achtergrond van Samara en de tape. Eng vind ik het niet, maar goed, ik vond het eerste deel ook niet eng dus wat dat betreft ben ik niet de juiste persoon om hier iets over te zeggen. Wel wist de film mijn interesse vast te houden. Er hangt helaas veel slechte buzz om deze horrorfilm en dat vind ik persoonlijk onterecht. Vernieuwend is het niet, maar zo slecht als The Ring Two is het zeker niet.

Big Bang Theory-acteur Johnny Galecki speelt een professor die op de tape stuit en deze voor onderzoek verspreidt. Het is leuk om hem weer eens in een heel andere rol te zien dan als de nerdy Leonard. Nieuwkomer Matilda Lutz speelt een aardige hoofdrol. Haar vriend wordt gespeeld door Alex Roe van The 5th Wave. Hij is nog steeds geen sterke acteur, maar komt hier gelukkig wat beter uit de verf. Verder zijn er aardige bijrollen voor Friday Night Lights-actrice Aimee Teegarden en Vincent D’Donofrio.

Bonusmateriaal
De DVD bevat 2 featurettes, namelijk Terror Comes Full Circle en Resurrecting the Dead: Bringing Samara Back Again. In de eerste praten cast en crew over The Ring trilogie en de tweede featurette laat zien hoe actrice Bonnie Morgan wordt omgetoverd tot Samara. Morgan speelde Samara overigens ook in de put scène in The Ring Two.

Conclusie
Rings zorgt ervoor dat we qua verhaal cirkeltje rondgaan en is een waardige afsluiter van de trilogie.

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *