Reviews

Review: Sympathy for Mr. Vengeance (2002)

poster-sympathymrvegeanceDe zus van Ryu heeft een niertransplantatie nodig, maar hij heeft geen geld voor de operatie. Wanneer hij ontslagen wordt, besluit hij de dochter van zijn voormalige werkgever te ontvoeren in de hoop geld te krijgen voor de operatie. Dit besluit leidt tot wraak en geweld.

Beoordeling
Sympathy for Mr. Vengeance is een Zuid-Koreaanse film en het eerste deel in Chan-wook Parks drieluik over wraak die gevolgd wordt door Oldboy en Sympathy for Lady Vengeance. Gelukkig had Stoker me al een beetje voorbereid op de trage manier van storytelling die Park gebruikt. En Sympathy for Mr. Vengeance is een behoorlijk trage film, maar het is ook een intrigerende zit. Op een gegeven moment verandert het perspectief van de film en is het niet zozeer Ryu meer die we volgen, maar de Mr. Vengeance uit de titel. Sympathie is er zeker voor deze man, al wil dat niet zeggen dat je als kijker achter zijn besluit staat. Overigens ook niet achter het besluit van Ryu.

Park schuwt er niet voor om allerlei gruwelijkheden in beeld te brengen. Beelden die je niet snel treft in een Amerikaanse productie. Dat maakt Mr. Vengeance als film toch wat realistischer dan de Hollywood revenge films die we voorgeschoteld krijgen. Het acteerwerk is prima met Ha-kyun Shin als de doofstomme Ryu als uitblinker. Hij heeft geen woorden nodig om zijn rol te spelen.

rating-4stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Van de trilogie is Oldboy nog steeds m’n favoriet, maar ook deze is goed.

    1. Ik heb Lady Vengeance nog niet gezien, maar tot nu toe is Oldboy ook mijn favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *