poster-stonehearstasylumEdward Newgate (Jim Sturgess, Across the Universe), een arts, gaat een soort stage lopen bij psychiatrische instelling Stonehearst Asylum. Al snel wordt hij verliefd op één van de patiënten, de mooie Eliza Graves (Kate Beckinsale, Underworld). Zij waarschuwt Edward dat hij zo snel mogelijk moet vertrekken. Edward weigert te gaan en komt vervolgens achter een gruwelijk geheim.

Beoordeling
Wanneer ik een film als Stonehearst Asylum zie, ook bekend onder de titel Eliza Graves, dan vraag ik mij af of er in de tussentijd veel aan het script is veranderd sinds de casting van Michael Caine en Ben Kingsley en het eindproduct. Waarom zouden deze heren kiezen voor deze film? Het verhaal is gebaseerd op een short story van Edgar Allan Poe en op zich is dit verhaal een goed uitgangspunt voor een film. En met acteurs als Caine en Kingsley in de cast moet het wel wat worden toch? Op zich is het een vermakelijke film, maar één met veel gebreken. Jim Sturgess paste niet bij het plaatje. Het geheeld oogde niet gothisch en mysterieus genoeg, maar goedkoop en sfeerloos. Er was niet genoeg Jason Flemyng. En de film duurde te lang. Ja, Eliza Graves is geweldig en mooi, dat weten we nou wel. Maar waarom heeft ze het oor van haar man afgebeten? Omdat ze “hysterisch” was?! Wat meer achtergrond informatie was welkom geweest.

Het volgende deel bevat SPOILERS

Wat ik wel kon waarderen is dat de film speelde met het idee dat de gekken het beter deden aan het roer van Stonehearst dan de professionals. In plaats van de brute en onmenselijke psychiatrische behandelingen van Caine koos Kingsley ervoor de patiënten meer vrijheden te geven om zich te ontwikkelen en ze niet plat te spuiten met medicatie. Wie van de twee is er nou gekker?

Einde SPOILERS

Conclusie
Stonehearst Asylum heeft een interessant verhaal, maar de film als geheel is niet goed uitgewerkt.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. Jammer dat een film met zulke namen er in zo tegenvalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *