thewalkingdead004The Walking Dead is terug! In de vorige aflevering zagen we hoe Rick en de anderen Beth probeerden te redden, maar crazy cop Dawn schoot haar neer. Beth is dood, iedereen is sad, maar Noah is nu het nieuwste lid van Team Rick.

“What Happened and What’s Going On” (#5.09) | De aflevering opent met een begrafenis. Rick, Michonne, Tyreese en Glenn gaan, als eerbetoon aan Beth, proberen om Noah naar huis te brengen. Maar helaas, zijn woonplaats is walker city geworden. Rick, Michonne en Glenn besluiten om proviand en andere dingen te gaan zoeken terwijl eeuwige babysitter Tyreese achterblijft bij de door verdriet overspoelde Noah. Tyreese probeert hem gerust te stellen door te zeggen dat Noah nu bij hun groep hoort, maar Noah hinkelt weg richting zijn huis. Tyreese gaat met Noah het huis in. Terwijl Noah bij het lichaam van zijn moeder zit, raakt Tyreese in een andere kamer afgeleid door foto’s op de muur van de broertjes van Noah. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik zou tijdens een zombie apocalypse hyper alert zijn dat er overal walkers zouden kunnen zitten. Tyreese wordt gebeten in zijn arm (NOOOOO!!!) en Noah schakelt al snel zijn walker broertje uit om vervolgens Rick en co. te zoeken voor hulp.

thewalkingdead509-002Toch naar Washington? | Rick, Michonne en Glenn hangen rond bij afgehakte walker onderlichamen (waar zijn de bovenlichamen?!) wanneer een vermoeide Michonne oppert dat ze, ondanks de leugens van Eugene, toch naar Washington moeten gaan. Ze hebben daar de beste kans om te overleven. Rick gaat verrassend makkelijk akkoord. Wanneer ze Noah om hulp horen roepen, rennen ze op het geschreeuw af en weten ze hem te redden van walkers en gaan ze op zoek naar Tyreese.

Conversations with Dead People | Met Tyreese gaat het ondertussen niet zo goed. Hij ziet dode Termite Martin die oppert dat Tyreese deze kettingreactie van gebeurtenissen in gang heeft gezet doordat Tyreese hem niet heeft vermoord toen hij de kans kreeg. Dode Bob (yay! Bob!) denkt van niet: alles wat is gebeurd, heeft zo moeten gebeuren. Dode Lizzie en Mika troosten Tyreese met het idee dat het zo beter is. The Governor, ook dood, probeert Tyreese te zieken. Waarom kon Tyreese niet Herschel zien in plaats van patchy? Ik ben The Gov al meer dan zat. Tot slot ziet Tyreese Beth met haar gitaar die een liedje voor hem zingt. Oh, en tussendoor heeft Tyreese zijn al gebeten arm nogmaals moeten laten bijten om een voorwerp te zoeken om een walker te doden.

thewalkingdead509-003Afscheid | Terwijl Tyreese zich inbeeldt dat Lizzie en Mika zijn hand nemen is het in werkelijkheid Rick die hem beet pakt terwijl Michonne zijn arm afhakt. Ze sleuren Tyreese mee naar de auto waar ze tegen een andere auto botsen gevuld met walker bovenlichamen?!?! EWWW! Onderweg beeldt Tyreese zich in dat hij niet met Rick, Glenn, Michonne en Noah in de auto zit, maar met Bob, Beth, Lizzie en Mika. Het is tijd om te gaan. En het blijkt dat de begrafenis die wie aan het begin van de aflevering zagen niet die van Beth was, maar die van Tyreese. *snif*

thewalkingdead509-004Over de aflevering | “What Happened and What’s Going On” is een mooie swan song voor Chad L. Coleman die de rol van Tyreese speelt. Ik vind het jammer dat zijn personage dood is, al zat ik er al bijna het hele seizoen op te wachten. Ondanks dat zijn pacifistische denkwijze voor wat frustratie zorgde, was Tyreese een good guy en Coleman speelde top. Wat ik ook jammer vind is dat er naast het overlijden van Tyreese (zo vlak na Beth en Bob nog wel!) en het besluit om naar Washington te gaan er eigenlijk vrij weinig is gebeurd om het verhaallijn vooruit te duwen. Al zullen we waarschijnlijk nog wel de persoon of personen gaan ontmoeten die afgehakte bovenlichamen van walkers verzamelen. Maar goed, het was leuk om Bob, Beth, Lizzie, Mika, Martin en zelfs The Gov nog even te zien.

Wat vind jij van deze aflevering? Ga je Tyreese missen?

Image credit: screencapped.net

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *